Sport Ostalo

Crno-bijela ploča

Sport i turizam su naša budućnost: ‘figure’ Šolti donijele čak 2500 noćenja

Crno-bijela ploča

Na Šolti je održan drugi Međunarodni amaterski šahovski turnir “Šolta amateur open”. U organizaciji Šahovskog kluba Brda iz Splita i Turističke zajednice otoka Šolte nastupilo je 115 igrača iz 13 zemalja, a na turniru su mogli nastupiti šahisti s rejtingom ispod 2300 rejting bodova.

Nakon devet kola pobijedio je srpski međunarodni majstor Ivan Sredojević iz Gornjeg Milanovca. On je sa sedam pobjeda i dva remija doslovno pomeo konkurenciju i već kolo prije kraja osigurao trijumf. Drugi je bio Splićanin Vjekoslav Biliškov, kojem je to jedan od najboljih rezultata u karijeri, a treći Zagrepčanin Leo Pećnik.

U sklopu turnira održan je i brzopotezni turnir na plaži u Nečujmu. Nastupilo je 59 šahista, pobijedio je srpski šahist Siniša Pezelj. Glavni turnir igrao se kao i prošle godine u Domu kulture u Grohotama, i u potpunosti je opravdao očekivanja, i igrača i organizatora. Ideja o organizaciji turnira potekla je prije nekoliko godina, a cilj je bio na Šolti produžiti turističku sezonu, i na neki način “oživjeti” otok sa jednim velikim sportskim događajem.

Uz same šahiste, na Šoltu su došli i brojni članovi njihovih obitelji, ukupno preko 300 ljudi, a ostvareno je oko 2.500 turističkih noćenja u lipnju, kada je Šolta još relativno slabo turistički popunjena. Velika većina igrača bila je smještena u Nečujmu, a za igrače je bio osiguran prijevoz do sale za igru u Domu kulture u Grohotama. Kao i lani, igrači su oduševljeni Šoltom i listom su najavili dolazak i dogodine ...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo