Sport Ostalo

umiješao se u borbu za naslov

Reli Finska: Tanak pobjednik, Ogier smanjio zaostatak za Neuvilleom

umiješao se u borbu za naslov

Estonski vozač Ott Tanak sa suvozačem Martinom Jarveojom u Toyoti Yarisu, ostvario je pobjedu na finskoj stanici, osmoj od 13 u Svjetskom reli prvenstvu i umiješao se u borbu za svjetski naslov, dok je aktualni prvak Francuz Sebastien Ogier (Ford Fiesta) osvajanjem petog mjesta smanjio zaostatak za Belgijcem Thierryjem Neuvilleom (Hyundai i20) u ukupnom redoslijedu.

Tanak je osim ukupne pobjede, odnio i dodatnih pet bodova za trijumf u posljednjoj etapi. Estoncu je ovo druga pobjeda ove sezone, nakon trijumfa u Argentini, a ukupno četvrta u karijeri.

Drugi je u Finskoj bio Norvežanin Mads Ostberg (Citroen C3), a treći je bio Tanakov momčadski kolega Finac Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris).

Thierry Neuville je u zemlji tisuću jezera osvojio deveto mjesto i sa 153 boda drži mjesto vodećeg u ukupnom redoslijedu vozača. Na drugom je mjestu sa 132 boda peterostruki svjetski prvak Sebastien Ogier, a treći je sa 107 bodova Tanak.

Sljedeći reli Svjetskog prvenstva na rasporedu je od 16. do 19. kolovoza, a vozit će na asfaltnim cestama po Njemačkoj, u okolici Bostalseea.

Reli Finska - rezultati

1. Ott Tanak - Martin Jarveoja (Est/Toyota Yaris) 2:35:18.1

2. Mads Ostberg - Torstein Eriksen (Nor/Citroen C3) +32.7

3. Jari-Matti Latvala - Miikka Anttila (Fin/Toyota Yaris) +35.5

4. Hayden Paddon - Seb Marshall (NZ-VB/Hyundai i20) +1:35.6

5. Sebastien Ogier - Julien Ingrassia (Fra/Ford Fiesta) +2:15.0

Ukupni redoslijed vozača

1. Thierry Neuville (Bel/Hyundai i20) 153 boda

2. Sebastien Ogier (Fra/Ford Fiesta) 132

3. Ott Tanak (Est/Toyota Yaris) 107

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo