Sport Ostalo

zabrinjavajuća situacija

Novi sramotni seksualni napadi na novinarke po ruskim ulicama: Brazilka se obranila i svom napadaču očitala pravu lekciju

zabrinjavajuća situacija

Situacija počinje biti zabrinjavajuća, u svega desetak dana na ruskim ulicama nekoliko je novinarski doživjelo seksulane napade i to prilikom javljanja u program uživo. Ovakvo ponašanje definitivno nije normalno i već se Međunarodna novinarska asocijacija obratila organizatorima da se povede račune o napadima na novinarke, da se pronađu ovakvi seksualni predatori i primjereno kazne.

Novinarka brazilskog TV Sporta Julia Guimaraes je prije javljanja iz Jekaterinburga pred susret Senegal – Japan primijetila namjeru nepoznatog muškarca i vrlo vješto se izmaknula, te napadača osujetila u namjeri da je poljubi tijekom prijenosa uživo. Nakon što mu pokušaj nije uspio Guimaraes mu je ispred upaljenih kamera uspjela i očitati lekciju.

- Da se nisi usudio to napraviti. Nikada više. Nitko ti ovo nije dopustio. Je l' ti jasno. Ovo nije nimalo pristojno i nemoj nikada više pokušati. Prema bilo kojoj ženi. – odbrusila je bjeguncu spretna Julia.

Julia Guimaraes već je ispričala svojoj kolegici Amandi Kestelman da u Rusiji nije nimalo ugodno raditi ženama na novinarskom zadatku, te da na ulicama prema ženama vlada „neprijateljsko okruženje". Također je otkrila da ovo nije prvi put da je doživjela ovakav napad, već se jednom to dogodilo i ranije u Moskvi prije susreta Egipta i Urugvaja.

- Teško je pronaći riječi kako bi opisala ovakvu situaciju. Kao da mogu biti sretna jer sam dobro prošla, bilo je po danu i na ulicama prepunim ljudi. Ovakvo nešto nikada nisam doživjela u Brazilu, niti blizu. A ovdje već dva puta u desetak dana. Ne znam što bih rekla, ovo mi je tužno, sramotno – ispričala je Julia Guimaraes

Inače svoje epizode sa seksualnim napadačem imala je Kolumbijka Julieth Gonzalez Theran koju je također uživo u prijenosu poljubio i zgrabio za grudi nepoznati napadač. Neugodnosti je prije par dana imala i Šveđanka Malin Wahlberg novinarka TV Sportbladeta koju je dok je uživo izvještavala okružila skupina muškaraca koji su je ljubili, hvatali za kosu, grudi, ramena. Unatoč svemu uspjela se nekako obraniti od napasnika i završiti svoje javljanje.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo