Sport Ostalo

Turističko mjesto

Kad mislite da ste sve vidjeli: ovako je jedan genijalac u ruskom Gelendžiku riješio pitanje parkinga

Turističko mjesto

Kamp-baza Islanda je u Kabardinki, u mjestu pokraj Gelendžika na Crnom Moru, samo stotinjak metara od početka Krima gdje je uzavrela politička situacija. Turistička su to mjesta uz more, poput dalmatinskih ili istarskih, s velikim šetnicama uz more, ali i velikim pješčanim plažama. Međutim, uređena su u ruskom stilu, uz puno neukusa, kako u izgledu ugostiteljskih objekata, tako i u ponudi. Imaju primjerice malu repliku Eiffelovog tornja. A na brdu iznad Gelenžika stoji natpis ime tog grada kao da je u pitanju Hollywood. I reklama jedne telekomunikacijske kuće!

A i kod njih je kao i kod nas u sezoni najveći problem parking. Vrh je ipak bila snalažljivost jednog Rusa po pitanju. On je svoju ljubimicu ladu ostavio na u ljetnoj sezoni isušenom koritu potoka! S obzirom na obilne današnje kiše u ovom gradu valjda će je sam preparkirati, da ne bi to umjesto njega napravila bujica.

Ništa manje spektakularno nije ni u samom Gelendžiku. Dočekao nas je hotel u kojem je posljednje slovo imena na fasadi zalijepljeno selotejpom, u kojem je u uputama na recepciji i ono u slučaju radioaktivnog napada, a u hodniku ono u slučaju terorističkog!

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo