Sport Ostalo

JOSHUA NA APARATIMA

Torcidaš Petar razbio Talijana i obranio pojas svjetskog prvaka teške kategorije, boksač iz Splita još ne zna za poraz!

JOSHUA NA APARATIMA

Hrvatska je u Kalinjingradu porazila Nigeriju, a nedugo zatim i Italiju u Münchenu! Ali u drugom sportu. Talentirani splitski boksač Petar Milas (22) obranio je pojas međunarodnog prvaka svijeta u teškoj kategoriji IBO-a porazivši Francesca Pianetu jednoglasnom odlukom sudaca.

Čovjek koji je jednom izazvao Vladimira Klička izdržao je svih deset rundi s našim mladim lavom, ali objektivno nije imao šanse. Kako su i najavljivali iz Milasova tabora njegovi treneri Ivan Duvančić i Ivica Ćukušić, nije se bezglavo jurišalo na nokaut.

Od početka je Petar kontrolirao zbivanja u ringu Ballhaus Foruma i na koncu je imao tri puta više upućenih i pogođenih udaraca od suparnika. Povremeno je i Talijan pokazao što zna, no Milas je odagnao sve njegove pokušaje. Pametno i mudro borio se Petar, zrelo za svoje godine.

Najbliži nokautu Milas je bio u sedmoj rundi, no Talijan se uspio obraniti. Kada je Milas shvatio da neće biti jednostavno nokautom riješiti pitanje pobjede, u završnim se rundama više nije upuštao u rizike svjestan da je trijumf na bodove u džepu. A i umor ga je, poput Pianete, polako počeo sustizati. Iako je naš boksač 11 godina mlađi od suparnika, rutinski je priveo borbu kraju.

Član splitskog Boksačkog kluba Torcida u ring je ušetao i proglašenje pobjednika dočekao odjeven u majicu s fotografijom tragično preminulog torcidaša Ivana Mate Blaževića zvanog Blato, a ovom se pobjedom pridružio biranom društvu koje je do sada porazilo Pianetu – Vladimir Kličko, Ruslan Čagajev i Kevin Johnson. Milasov omjer pobjeda i poraza u profesionalnoj karijeri ostaje besprijekoran, 12-0 (9 nokauta).

„Ponos Hrvatske“, tepaju Petru njegovi obožavatelji na društvenim mrežama. Nema sumnje, nastavlja se njegov uspon prema svjetskom vrhu, a mi s nestrpljenjem čekamo nove izazove. Hrvatska definitivno dobiva velikog boksača na međunarodnoj razini. A njegovi najbolji dani tek dolaze.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo