Sport Ostalo

poražen lider

Spustili Apollo na zemlju: splitski bejzbolaši ostvarili dvije uvjerljive pobjede

poražen lider

Apollo je u Split došao kao lider EIB lige, a kući se vraća kao treći. Splitski bejzbolaši ne samo da su pokazali zube slovačkom prvaku već su odigrali dvije izvrsne utakmice i uvjerljivo slavili.

Nada SM - Apollo 8:2

Bejzbolaši Nade SM su već u subotnjem susretu odlučili igrati onako kako se od njih očekuje. Utakmicu je mirno na mjestu bacača osam izmjena vodio Marin Tadić kojemu je ovo druga utakmica u nizu gdje protivničke ekipe limitira na mali broj bodova. Zadnju izmjenu je odradio Dadić koji se diže u svojoj formi. Obrana je imala samo jednu grešku koja nas je koštala jednoga boda, a napad predvođen čudesnim Ivanom Račićem je samljeo protivnike.

Nada SM-Apollo 17:7

Nedjelja je za goste završila još i gore nego subota. Utakmica je prekinuta u sedmoj izmjeni jer je splitski sastav u tom trenutku vodio 10 razlike. U ovome susretu je mjesto bacača zauzeo Matko Dabo koji je vrlo dobro odradio
prve tri izmjene. Nakon toga je uslijedio neobjašnjivi pad kada je Apollo napravio čak pet bodova. Dabu je zamijenio Dadić koji do kraja nije dozvolio gostima niti jedan jedini bod dok je splitski napad razbijao gostujuću obranu. I danas je Ivan Račić bio prvo ime susreta jer je udario rijetko viđeni home run i za kraj ono najbitnije za pobjedu. Osim njega treba napomenuti da je Beaird udario svoj drugi home run u sezoni.

Nada SM je na omjeru pobjeda i poraza 7:5 i za dva tjedna u Splitu dočekuje ekipu Redsa iz Budimpešte.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo