Sport Ostalo

jajolika lopta

Splićani u Trevisu: mladi ragbijaši Nade guštali na najjačem turniru u Europi

jajolika lopta

Najmlađi pripadnici Ragbi kluba Nada Split, članovi Ragbi škole proveli su zanimljiv vikend u Italiji nastupivši na najvećem europskom dječjem ragbi turniru “Torneo Mini Rugby Citta di Treviso”.

Na turniru u pet uzrastnih kategorija od šest do 14 godina tijekom dva dana nastupila je 331 momčad te deset ženskih sastava s preko 4000 sudionika iz Italije i ostatka Europe. Svaka momčad odigrala je prosječno deset susreta što konačno znači preko 3000 odigranih utakmica na igralištima u Trevisu i okolici.

Najmlađe sudionike u kategorijama do šest, osam i deset godina pratilo je oko 3000 roditelja. Bio je to veličanstven ugođaj i izvanredno sportsko iskustvo za sudionike i njihove roditelje. Nadine momčadi nastupale su u kategorijama do osam, deset i 12 godina.

Najbolji plasman za bilježila je momčad do deset godina koja je odigrala ukupno 11 utakmica, (četiri pobjede, dva neodlučena i pet poraza) te se plasirala na 50. mjesto od 85 sudionika u ovoj kategoriji. Momčad U-8 odigrala je 12 susreta te zauzela 68. mjesto od 92 momčadi, dok je momčad do 12 godina zauzela 59. mjesto od 68 momčadi.

Rezultati su očekivani s obzirom da zbog pomanjkanja konkurencije u Hrvatskoj nema organiziranih natjecanja u ovim uzrastima. Upravo iz tih razloga Ragbi klub Nada je redovit sudionik turnira u Trevisu, a svaki put sa sobom povede i nekoliko pripadnika Ragbi kluba Brač da bi djeca imala prigodu usporedit se sa drugim momčadima i steći prva prava ragbijaška iskustva.

Pozitivni duh koji vlada na ovom izvanrednom turniru kojeg organizira Ragbi klub Benetton Treviso svima ostaje kao draga uspomena i motiv za daljnje bavljenje ovim sportom. Kao sport u kojem se izuzetno cijeni i poštuje svaki rezultat te s kodeksom ponašanja na terenu i tribinama ragbi je posebno poštovan unutar cijele sportske zajednice.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo