Sport Ostalo

Četiri dana, 238 utakmica

Turnir nogometnih nada: Dalmatinko Cup na travnjacima Splita, Stobreča i Dugopolja

Četiri dana, 238 utakmica

Treće izdanje Međunarodnog nogometnog turnira za djecu "Dalmatinko Cup 2018." održat će se od petka do ponedjeljka. Na predstavljenom novom izdanju nastupit će 112 momčadi i ekipa, a ukupno oko tisuću malih nogometaša i nogometašica. U četiri dana sve sudionike i posjetitelje očekuje mnogo dobrih utakmica (ukupno 238), druženja u Splitu, Stobreču i Dugopolju. Igrat će se na terenima Dugopolja, Primorca iz Stobreča i Uniona na TTTS-u, a sve utakmice bit će prenošene na facebook stranici turnira.

Igrat će se u šest kategorija za dječake (najstariji rođeni 2005.) koji će finale igrati na stadionu Dugopolja i jednoj za djevojčice (U14) u kojoj će nastupiti osam ekipa, od kojih jedna iz Italije.

- Nastupat će klubovi iz sedam država, iz Ukrajine, Poljske, Italije, BiH, Slovenije... Očekuje nas vrlo zanimljivo natjecanje. Želimo promovirati i razvoj ženskog nogometa. Treću godinu zaredom ćemo pokazat zašto je naš slogan "Više od nogometa". Hvala ljudima iz Dugopolja, Uniona i Primorca koji su nam u organizaciji dali veliku podršku – poručio je predsjednik Organizacijskog odbora turnira Domagoj Bojčić.

- Pozivam sve ljubitelje sporta da dođu podržati turnir. Neka dica guštaju! - kazao je predsjednik Uniona Luka Ćelić.

Bivši Hajdukov napadač i čelnik Uniona Jurica Vučko je naglasio:

- Svi će se boriti da pobjede, ali najvažnije je da se djeca druže, upoznaju. Moja 12-godišnja kći igra u Alavesu, obećali su i oni da će dogodine doći. Radio sam u omladinskom pogonu Hajduka, s Igorom Tudorom u seniorima, ali uvijek me privlačio rad s djecom. Treba početi trenirati od baze, djeci pokazati prave vrijednosti, to me više privlači.

U ponedjeljak će se održati i humanitarna utakmica Humanih zvijezda i Dalmatinko teama. U tom će se susretu Vučka vidjeti i u novoj ulozi – vratara.

- Nakon podjele nagrada u Dugopolju turnir će završiti humanitarnim susretom od koje će prihod ići za pomoć teško oboljeloj djevojčici Anđeli. Igrat će se na terenima Uniona na TTTS-u s početkom u 19 sati. Pozivam sve da dođu i pomognu – kazao je Bojčić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo