Sport Ostalo

utrka Paris-Roubaix

Još jedna sportska tragedija: mladi biciklist nakon teške ozljede prilikom pada preminuo od srčanog udara u bolnici

utrka Paris-Roubaix

Belgijski biciklist Michael Goolaerts, koji je sudjelovao u utrci Paris-Roubaix, preminuo je u nedjelju navečer u bolnici u Lilleu od srčanog udara, objavila je njegova momčad Veranda's Willems-Crelan.

"S nezamislivom tugom vam moramo javiti da je naš biciklist i prijatelj Michael Goolaerts preminuo", objavila je momčad Véranda's Willems.

Mladi 23-godišnji Belgijanac zadobio je teške ozljede prilikom pada tijekom nedjeljne utrke Paris-Roubaix. Odmah nakon toga je prebačen u bolnicu u Lilleu.

"Preminuo je u nedjelju navečer u 22,40 sati u bolnici u Lilleu i uz njega su bili članovi  njegove obitelji uz koje su sada naše misli. Uzrok smrti je srčani udar. Svaka medicinska pomoć bila je beskorisna", dodaje Vérandas Willems u svom priopćenju.

Za mladog biciklista ovo je bio prvi nastup na utrci Paris-Roubaix. Pronađen je kako beživotno leži na tlu u drugom sektoru, blizu Vieslya, stotinjak kilometara od starta u Compiègne. Tijekom izravnog prijenosa utrke na snimci se vidjelo kako liječnička služba nesretnom vozaču daje umjetno disanje na cesti prije no što je prebačen u bolnicu.

Goolaerts je postao profesionalac 2014. kada nije imao još dvadeset godina u momčadi Vérandas Willems. Nakon godinu dana prešao je u Lotto gdje je bio dvije sezone, no onda se vratio u Verandas Willems. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo