Sport Ostalo

smečiranje

Devetu godinu za redom u finalu, a trener 'mladostaša' poručuje: Donijet ću sedmu titulu u Kaštela

smečiranje

Devetu godinu zaredom u finalu muške odbojke sastat će se zagrebačka i kaštelanska Mladost. U dosadašnjem srazu Zagrepčani su dva puta bili bolji, dok su Kaštelani u posljednjih šest godina dominantnim predstavama bili trn u oku trofejnom klubu. Ove godine HAOK Mladost jače i ozbiljnije no ikad pristupa osvajanju naslova prvaka, ali branitelj želi imati posljednju riječ.

- Ulazimo u finale motiviraniji nego ikada. Najveći nam je motiv to što je po svima zagrebačka Mladost favorit. Brojke rijetko lažu, imaju protiv nas omjer 4:2 i uz to su izborili Final Four MEVZA lige tako da to govori sve. Međutim, ja želim prijeći preko te prepreke i želim donijeti dvostruku titulu u naš grad - rekao je trener kaštelanske momčadi Ivan Rančić.

Upravo je Rančić glavni krojač uspjeha Mladosti Ribole Kaštela. Još 2010. godine kao igrač je bio dio prvog finala doigravanja te osvojenog Kupa, a kao trener nastavio je sa sjajnim radom. Koliko je Mladost uspješna govori činjenica da im je ovo dvadeseto finale u zadnjih devet godina!

- Pokazali smo da je moguće ostvariti ono što je mnogima teško, a to je biti na vrhu toliko dugo. No, meni je osobno ovo najteža sezona. U nju smo ušli s financijskim limitom, otišli su nam važni igrači poput Ljaftova, Đirlića i Polchlopeka. Kao nadoknadu doveli smo Amerikanca Normana, pa je trebalo istrpiti fazu prilagodbe, uz to naša mlada ekipa još se nije bila karakterno posložila i slično...

Pa opet, sve se tako nekako posložilo da i u najtežoj sezoni napadamo dvostruku krunu. A taj napad predvodit će iskusni dvojac Čošković i Corsini koji su glavna uzdanica mladim momcima. Njihov doprinos itekako se osjeti na parketu, pa čak i da su cijelu utakmicu na klupi, ali se od njih ipak najviše očekuje da u završnoj fazi utakmice, koju su Kaštelani često gubili, potegnu potreban rizik i osvoje ključne poene. Zagrepčane poznaju „u malom prstu", znaju njihove prednosti i mane koje trebaju iskoristiti. Ipak, vrijedi istaknuti i njihov dvojac koji Kaštelanima mogu stvoriti najviše problema.

- To su definitivno Sedlaček i Krnić. Oni su vođe ekipe i njihovi ključni igrači susreta. Sedlaček najviše osvaja poena, a Krnić svojim iskustvom vodi i podiže cijelu ekipu - rekao je kaštelanin Ante Giljanović.

Prva utakmica na rasporedu je danas u 17 sati u dvorani Doma odbojke u Zagrebu. Uzvrat je već u srijedu, a prva momčad koja dođe do treće pobjede bit će prvak. Premda će mnogi reći kako je najvažnije dobiti prvu utakmicu trener Rančić smiruje pritisak.

- Naravno, svaki set i svaka utakmica je važna, ali ne bih rekao da je prva utakmica najvažnija i da će biti pogubno ako izgubimo. Nakon ove slijede još minimalno dvije utakmice u kojem se sve može promijeniti. Na koncu, prošle godine titulu smo osvojili u Zagrebu.

- Ipak, nećemo kalkulirati ni u jednoj utakmici, pokušat ćemo izvući maksimum. Mislim da bi mogao presuditi prijem servisa gdje smo puno stabiliniji. Napad nam izgleda puno brže posebno otkako se Norman oporavio, imamo dvije-tri opcije igre, ali isto tako ćemo nastojat odgovoriti i na njihov plan. Čiji će plan presuditi, a tko će morati otvoriti plan B vidjet ćemo večeras u najvećem derbiju hrvatske odbojke.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo