Sport Ostalo

barjaktar

Zrnčić-Dim oduševljen: Ovo je bio poseban doživljaj

barjaktar

Najstariji hrvatski alpski skijaš 32-godišnji Natko Zrnčić Dim nosio je hrvatsku zastavu na otvaranju XXIII. ZOI u južnokorejskom Pjongčangu kao šesti barjaktar od stjecanja nezavisnosti. 

"Osjećaj je stvarno bio predivan, pogotovu kod ulaska na stadion. Očekivao sam svašta, ali ovo je stvarno bio poseban doživljaj i uzbuđenje nositi hrvatsku zastavu na otvorenju", kazao je Zrnčić-Dim nakon svečanog mimohoda, koji je održan na Olimpijskom stadionu, s temperaturom debelo ispod ništice. 

"Hladnoća mi nije smetala, čak sam se i znojio. Trudio sam se jako mahati zastavom, malo me vjetar omeo, ali se nadam da je sve prošlo u najboljem redu".

Zrnčić-Dim će u nedjelju rano ujutro po hrvatskome vremenu biti prvi hrvatski sportaš koji će nastupiti na ZOI u Pjongčangu. On će startati u utrci spusta, iako postoji bojazan da će zbog jakog vjetra program alpskog skijanja biti uvelike poremećen. 

"Da, nastupi su upitni zbog vjetra i lošeg vremena i tek ćemo vidjeti hoće li spust uopće biti u nedjelju. Mogu se samo nadati da će utrke biti održane po dobrom vremenu i jednakim uvjetima za sve", kazao je hrvatski barjaktar. 

Na ceremoniji otvaranja sudelovali su svi hrvatski sportaši s izuzetkom skijaša Filipa Zubčića, Mateja Vidovića, Eliasa Kolege, Istoka Kolege i ozlijeđene skijašice Lane Zbašnik.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo