Sport Ostalo

Maksimalna kazna

Okončano suđenje za seksualni skandal: bivši liječnik gimnastičarske reprezentacije osuđen 60 godina zatvora

Maksimalna kazna

Larry Nassar liječnik iz Michigana optužen zbog seksulanih napada i silovanja osuđen je na maksimalnu zatvorsku kaznu od 60 godina pred federalnim sudom. Sutkinja Janet Neff koja jer donijela presudu na temelju optužbi samih sportašica, te dokaza izvedenim tijekom postupka kada je FBI u njegovom kompjuteru pronađeno 37.000 pornografskih slika dodala je u obrazloženju da su osobe poput Nassara ozbiljno poremećene i da im treba doživotno zabraniti pristup maloljetnim osobama i djeci.

Larry Nassar je radio na kao liječnik na Sveučilištu Michigan i sa gimnastičkom reprezentacijom SAD-a. Upravo je iz gimnastike i krenula serija optužbi i to iz olimpijskog tima “Fierce five” osvajačica olimpijskog zlata iz Londona 2012. Tri od pet članica ovog tima Aly Raisman, McKayla Maroney i Gabi Douglas optužio je dr. nassara za seksualno zlostavljanje i to u dobi kada su imale samo 13 godina. Maroney je kazala na sudu da joj je Nassar davao redovno neke pilule za odmaranje nakon kojih se kada bi se probudila čudno osjećala. Posljednji put bilo je to na Svjetskom prvenstvu u tokyu kada se nakon “tretmana” probudila gola u hotelskoj sobi dr. Nassara.

Uz ove teške optužbe još je prilično veliki broj sportašica na Sveučilišta Michigan prijavilo ovog nemoralnog liječnika za bludne radnje.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo