Sport Ostalo

Samo za novac

Sve je bilo namješteno: boksački prvak priznao kako je želio 'da spektakl traje'

Samo za novac

Kontroverzna je borba bila i prije nego se zbila, najbolji boksač Floyd Mayweather i MMA borac Connor McGregor nisu razrješili puno toga oko dvaju različitih borilačkih svjetova.

Jedno je sigurno svjetska javnost nije zadovoljna niti kako se borba odvijala, niti krajnim ishodom borbe, borci su pokupili silne milijune dolara. Ulje na vatru dolijeva Mayweather koji je izjavio da je sve moglo biti brzo gotovo, ali je želio da spektakl traje “još malo”.

- Ja sam pustio borbu da traje, mogao sam je završiti mnogo ranije. Čuvao sam McGregora, da se ljudi koji gledaju ne bi razočarali. To je istina - izjavio je Mayweather.

Nakon meča u kojem je tehničkim nokautom svladao UFC prvaka u desetoj rundi, mnogi analitičari su smatrali da se Mayweather nije dovoljno trudio, posebno u prvim rundama koje su mnogi bodovali za MMA borca. Kako je meč odmicao, tako je bivši svjetski prvak podizao tempo da bi na koncu slavio u desetoj rundi prekidom. Najprije je tvrdio da se radilo o smišljenoj taktici kako bi izmorio borca koji nikada do sada nije bio boksač. A sada tvrdi da je puštao McGregoru kako bi meč izgledao bolje.

McGregor još uvijek nije dogovorio uvjete povratka u Octagon. Iako se trebao boriti do kraja 2017. sada je jasno da se to neće dogoditi. Prema posljednjim procjenama njegovog trenera Irac bi se u kavez trebao vratiti do polovice iduće godine.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo