Sport Ostalo

SP U KICKBOXINGU

Mladi Vrgorčanin bori se za svjetsko zlato: 'Dobar je Rus, iskusan, ali dat ću sve od sebe'

SP U KICKBOXINGU

S velikim zanimanjem posljednjih nekoliko dana stanovnici Vrgoračke krajine prate Svjetsko prvenstvo u kickboxingu, koje se održava u glavnom gradu Mađarske, Budimpešti, gdje nastupa i najbolji vrgorački sportaš, hrvatski prvak u full-conttacu (-81 kg) Nikica Radonić.

Ovaj 20-godišnji mladić svojim borilačkim vještinama u ringu, oduševljava struku i brojne poklonike ovog sporta. Odlično je otvorio turnir, pobijedivši u prvom kolu prvaka Turske, Ibrahima Karakusa, zatim viceprvaka svijeta iz 2015. bosansko-hercegovačkog prvaka, Danijela Topalovića.

Treba istaknuti kako su gotovo svi borci iskusni i stariji od Radonića, što može biti presudno u mnogim stvarima. No, sjajnom nizu tu nije kraj, u polufinalu Svjetskog prvenstva, „stradao“ je i jedan od najboljih azijskih boraca u ovom sportu, prvak Kazahstana, Kanazev Galymhan.

Danas s početkom u 14 sati Radonić se bori protiv odličnog i iskusnog Rusa Magomedbekov Iusupa za svjetsko zlato. Zamislite koji bi to bio uspjeh za jedan Vrgorac, gradić s nekoliko tisuća stanovnika da ima svjetskog prvaka?!

I ovo je sad veliki uspjeh, što ima viceprvaka svijeta kad se zna da je konkurencija bila izuzetno jaka, 14 najboljih boraca iz svijeta odmjerilo je snage u ovoj kategoriji.

- Dobar je Rus, iskusan ima više od 100 mečeva. No, dat ću sve od sebe da dođem do zlata - kazao nam je u kratkom razgovoru Radonić.

Velike zasluge u pohodu na svjetski vrh ovog mladića ima i njegov trener Davor Jović, legenda Domovinskog rata koji je u skromnim vrgoračkim uvjetima s klupskim proračunom od 10-30.000 kuna (zavisi od gradske vlasti) stvorio u ovom kamenjaru svjetsku klasu. Prijenos borbe uživo se može pratiti putem interneta na Sport100.hu.
 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo