Sport Ostalo

vijeće u vili dalmacija

Kocka je bačena: HOO će sudjelovati u obnovi sportske infrastrukture u Splitu

vijeće u vili dalmacija

Hrvatski olimpijski odbor u Splitu je, u Vili Dalmacija, održao 11. sjednicu Vijeća HOO-a.

- Od gospodina Ivana Veštića (predsjednik Splitskog saveza sportova, nap. a.) i Hrvoja Akrapa (pročelnika za sport Grada Splita, nap. a.) čuli smo izvješće o stanju sporta u Splitu, koji je najsportskiji grad u Hrvatskoj. Čuli smo i prijedloge kako unaprijediti suradnju na sportskom planu između Splita i HOO-a. Imali smo niz točaka tehničke prirode, ali što je posebno važno i točku o ustroju centra za pravne potrebe u sportu. Bit će to savjetodavno tijelo koje bi okupilo vrhunske stručnjake sportskog prava, suce, znanstvenici popot Hrvoja Kačera, da našim sportašima besplatno pruži pravnu pomoć prije arbitražnih postupaka, da prevenira ono što je o njihovim interesima – kazao nam je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Kako idu pripreme za Zimske olimpijske igre?

– U dijelu koji je nama sada prioritet, financiranje u okviru proračuna ide uredno, svi dobijaju što trebaju dobivati. PyeongChang (Zimske olimpijske igre, nap. a.) je tehnički riješen, vidjet ćemo još točan broj sportašica i sportaša. Posebno veseli, što se tiče Tokija (ljetne Olimpijske igre 2020., nap. a.), imamo već stotinjak sportašica i sportaša u programu što vuče na dobro.

Kako tu do rekorda, nogomet nikako da uđe?

– Nogometna će reprezentacija sigurno u Rusiju, ali teško u Tokio, nije im to prioritet – zaključio je Mateša.

– Drago mi je da je HOO sjednicu organizirao u Splitu. Znamo koliko Split znači u ukupnosti hrvatskog sporta, posebno kada se radi o olimpijskim medaljama. Mi smo kao grad krenuli u projekt Tokija, na lokalnoj razini želimo doprijeti da naši sportaši što ozbiljnije idu prema Riju. Imamo i razvojne programe, perspektivne sportaše i dobro je razgovarati da se ti programi integriraju na nekoj zajedničkoj platformi. Isto tako imamo i 12 trenera koji se sufinanciraju od strane HOO-a, to je naša stručna esencija – kazao je Ivan Veštić.

Dodao je i zanimljivu ideju bačenu pred Matešu...

– Hrvatska više nema sportski nacionalni centar, ako bi itko to trebao biti, to je Split – kazao je Veštić.

S nevelikim ulaganjima Split bi mogao biti nacionalni olimpijski centar. Kocka je bačena...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo