Sport Ostalo

Ivana Buden druga u kvalifikacijama

Već na kvalifikacijskom natjecanju Svjetskog streličarskog kupa, koje se održava u Poreču, čak je 14 natjecatelja postiglo je rezultat iznad 1400 krugova što se još nikad nije dogodilo u povijesti streličarstva, a među njima je i nada hrvatskog streličarstva Ivana Buden koja je u složenom luku postavila novi hrvatski rekord s 1406 krugova.

S tim rezultatom Ivana Buden je postavila nove standarde i podigla visoko letvicu za ukupne rezultate streličara u Hrvatskoj. Ivana će se u 1/16 eliminacija za prolaz u 1/8 finala boriti protiv pobjednice meča između Brazilke Nely Acquessta i Njemice Julie Achtelstetter.

U kvalifikacijama divizije složenog luka hrvatski reprezentativci prošli su u eliminacije te će se danas Vladimir Bartol susresti s Nizozemcem Peterom Elzingom, Goran Villi s Fincem Jariem Haavistom, Darko Uidl sa Šveđaninom Morganom Lundinom te Dario Gregec sa Talijanom Alessandrom Lodettijem. Najbolji u kvalifikacijama bio je Danac Martin Damsbo.

Iz momčadskog dijela natjecanja divizije složenog luka za muškarce najbolja je bila švedska reprezentacija, dok je najbolja ženska ekipa bila iz Italije. Hrvatska muška ekipa u sastavu Gregec, Uidl, Villi prošla je u eliminacije te će u petak odmjeriti streličarske sposobnosti s ekipom iz Danske.

Hrvatski ženski tim koji čine Buden, Čižmek i Zorman u eliminacijama će se susresti s reprezentacijom Ruske Federacije.

Po prvi puta ove godine natječu se mješovite ekipe od kojih je najbolji bio dvojac iz SAD-a Jamie Van Natta i Braden Gallenthien, dok je hrvatski dvojac Buden i Villi završio na 6. mjestu.

(H)

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo