Sport Ostalo

IZNAD MREŽE

Nastavlja se dominacija: odbojkašice Marine Kaštela uvjerljivo obranile Superkup i najavile lov na sve titule

IZNAD MREŽE

Djevojke iz Marine Kaštela najjača su odbojkaška ekipa u Hrvatskoj. Nakon lanjskog osvajanja sva tri naslova – prvenstva, Kupa i Superkupa, u petak navečer obranile su onaj u Superkupu i tako na najbolji način otvorile novu sezonu. Na domaćem parketu, u gradskoj dvorani u Kaštel Starom, s 3:0 u setovima slavile su protiv Osijeka kojeg su pobijedile i lani u finalu Kupa.

Nakon samo 70 minuta igre, tristotinjak vjernih navijača na tribinama je vrisnulo od sreće. U dvorani je nastala ludnica. S pravom, jer Kaštelanke su osvojile četvrtu krunu u nizu i nastavile dominaciju na hrvatskim terenima. Evo što o tome kaže Milorad Krunić, trener Marine Kaštela:

- Našu prošlogodišnju sezonu s tri pehara, dominaciju u Kupu, Superkupu i prvenstvu, nitko neće ponoviti u narednih 20 godina. Jer to je stvarno bio teško osvojiti. Imali smo 36 utakmica i 35 pobjeda. To je sada nerealno očekivati jer imamo dosta mlađu ekipu. Neke cure su otišle i taj dio smo popunili iz našeg omladinskog pogona, s curama koje su 2002., čak i 2003. godište i od kojih smo neke imali u postavi. Iz moje točke gledišta mlade igračice nisu one rođene od 1995. do 1998. godine, već Klara Jureta (rođena 2002.) koja je briljantno odigrala cijelu utakmicu, gotov bez greške. Imamo puno takvih djevojaka. Starije su u dobrom sustavu koji funkcionira petu godinu, imamo osam seniorskih finala od čega pet titula. I onda im je lako priključivati mlade. Tako sve ide po svom planu. Samo da nas prođu ozljede i idemo hrabro u sljedeće pobjede.

O obrani trener naslova dodaje:

- Sam je pehar inzistirao da ostane u Kaštelima, na moru.

- Dobro smo se pripremili za utakmicu i odigrale smo najbolje što možemo. Išli smo poen po poen, set po set. Dati ćemo sve od sebe da ponovimo prošlu godinu – optimistična je kapetanica Elena Vukić.

Medalje i pehar pobjednicama je uručio Joško Berket, prvi čovjek Marine Kaštela.

Semafor Kaštela

Marina Kaštela – Osijek 3:0 (25:12, 25:18, 25:19)

Kaštel Stari – Gradska dvorana. Gledatelja 300

Suci: Milan Rajković i Domagoj Niessner (oba iz rijeke)

Marina Kaštela: Botić, Subašić, Božičević, Dežulović, Barić, Teklić, Uljević, Grizelj, Vukić, Jureta, Ćopić, Zdilar, Parčina, Karadža.

Osijek: Grubeša, Grahovac, Bilić, Babić, Krivić, Sučić, Šimunec, Zirn, Miličević, Gadžić, Štebih.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo