Sport Ostalo

BATINE PO PRAVILIMA

Svi bi željeli biti gladijatori: pogledajte kako se moćnim udarcima 'gasi' suparnik

BATINE PO PRAVILIMA

Za udarce Mirka Filipovića se govorilo, “lijeva noga bolnica- desna noga - ...”. Nećemo biti tako morbidni, ali borilački sportovi su odavno zapravo poprište za gladijatore.

Što onda privlači ljude na stadione, i u dvorane ? Iskonska želja za krvlju. Vidjeti poraženog protivnika na podu. Ne samo kada su muškarci u pitanju svjedoci smo velikog broja žena koje se nalaze u prvim redovima uz ringove.

Profesionalni boks je otišao najdalje među svim borilačkim sportovima, već desetljećima je uvjerljivo najzanimljiviji, as kroz povijest velikih mečeva (i onih manjih) nagledali smo se knockouta. I to kako brutalnih.

Stoga nemojte trepnuti okom, propustit ćete neki od tih detalja, brutalnih obračuna u ringu. Nakon siline udaraca koje primaju boksači možete vidjeti kako se “gasi čovjek”, nestaje. Ovi borci u svojim rukama imaju smrtonosno oružje, nakon ovakvih udaraca teško je ostati čitav. Posljedice ovih udaraca se osjećaju godinama kasnije, na žalost manifestiraju se ozbiljnim neurološkim oboljenjima.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo