Sport Ostalo

NEMA SE NOVCA

Roditelji na društvenim mrežama pokrenuli akciju: državni prvaci u karateu ne mogu na Svjetsko prvenstvo

NEMA SE NOVCA

Roditelji troje državnih prvaka Bosne i Hercegovine u karateu Snježana i Zlatko Brkić javno su se oglasili na društvenim mrežama ističući kako ne mogu platiti njihov odlazak na Svjetsko prvenstvo u karateu i time privukli veliku pozornost javnosti na teško stanje u sportu i općenito u društvu ove zemlje.

Status roditelja Veselka, Marina i Stele Brkić, koji su državni prvaci u karateu, te su osvajali brojna odličja na raznim natjecanjima u Europi podijelili su brojni mediji.

- Našim zlatnim sportašima san se neće ispuniti jer ova država nema sluha za svoje najbolje sinove i kćeri. Nažalost, njihovi uspjesi nisu nikako, pa makar simbolično, nagrađeni od strane kluba, nadležnih državnih institucija, posebice onih zaduženih za sport - naveli su Snježana i Zlatko Brkić.

Brkići su pojasnili kako nisu u mogućnosti osigurati sredstva za Svjetsko prvenstvo u karateu koje se održava od 21. listopada do 3. studenog na Tenerifima u Španjolskoj.

- Ostajemo doma. Želimo svima koji idu puno uspjeha i sreće - poručili su roditelji zlatnih karataša.

Za odlazak na natjecanje svakog natjecatelja potrebno je osigurati najmanje 1800 eura, što Brkići nisu u mogućnosti.

Slična situacija nedavno se dogodila u Prvoj košarkaškoj ligi BiH u kojoj su dva kluba odustala od natjecanja zbog financijskih problema, a u cijelosti je obustavljeno natjecanje u Prvoj rukometnoj ligi BiH, jer klubovi nisu u stanju platiti razmjerno visoke kotizacije za natjecanje.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo