Sport Ostalo

odbojkaški superkup

Svi u Kaštela, stiže najveći rival: 'Svaki trofej za naš mali klub je velik'

odbojkaški superkup

Večeras od 18 sati u Kaštel Starom momčad Ivana Rančića dočekuje najvećeg rivala zagrebačku Mladost u okršaju Superkupa. 

Lani su Zagrepčani slavili u Kaštelima u ovom istom natjecanju, ali su se u onom najvažnijem – domaćem prvenstvu – opet radovali Kaštelani. Šestu godinu u nizu. Rančić se vjerojatno ne bi žalio da opet izgubi Superkup i osvoji prvenstvo, no ako je moguće, ide na sva tri pokala u ovoj sezoni.

- Dobro smo ih analizirali. Svaki trofej za naš mali klub je velik. Bit ćemo mi dobri, neće nas ni ove sezone biti lako pobijediti – najavljuje Rančić.

Kaštelani su sezonu službeno otvorili prošlog vikenda u Austriji na prvom turniru MEVZA kupa. Ostvarili su pobjedu protiv Košica i poraze od Kamnika i domaćina Waldviertela.

- Mogli smo i bolje u prve dvije utakmice, bili smo blizu, ali smo pokazali da se sa svima možemo nositi. Pokazali smo potencijal – tvrdi Rančić, dodajući kako je njihov današnji suparnik puno jači nego lani. U prvom redu zbog dolaska legendarnog Inoslava Krnića, nekadašnjeg igrača kaštelanske Mladosti, o kojemu Rančić govori biranim riječima.

- On je možda i najbolji hrvatski dizač ikad. Ima 38 godina i duplo je stariji od nekih naših igrača. “Smirio“ je Sedlačeka i njihovu distribuciju lopti. Mene s Krnićem veže i prijateljstvo jer je bio u našoj momčadi kad smo osvojili prvi od ovih šest uzastopnih naslova prvaka Hrvatske.

Zagrepčani su jači i za libera Šarčevića, a trener je ostao Ljubo Travica. Imaju pet puta veći budžet od Kaštelana, ali Rančić najavljuje kako će im parirati radom i borbom. Kao uvijek. Također je dodao kako mu je momčad mlada i da će igrati atraktivno. Večeras će se svi ljubitelji odbojke u Kaštelima i šire u to moći uvjeriti.

Domaćoj publici predstavit će se i Amerikanac Joe Norman koji je došao s koledža New Paltz iz New Yorka. Ima 22 godine i odraz kakav Rančić nikad nije vidio. Igra na poziciji korektora, glavnog napadača, koja je ostala oslabljena odlaskom Petra Đirlića.

- Igrat će Norman, igrao je i u Austriji sve tri utakmice. Na momente je izgledao vrlo impresivno. U svakom slučaju, ishod večerašnje utakmice neće previše značiti u kontekstu prvenstva i nastavka sezone. Želimo osvojiti još jedan trofej i pritom pokazati kaštelanskoj publici atraktivnu odbojku  – kaže Rančić. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo