Sport Ostalo

svjetski kup

Mertojak na pragu Final Foura: Splićani su zadovoljni, bore se i blizu su vrha

svjetski kup

Kuglači splitskog Mertojaka odlični su peti na Svjetskom kupu u češkom gradu Blansko nakon dva dana kvalifikacija. 

To je poredak nakon zbrojenih učinaka prve trojice igrača iz svake od 14 momčadi koliko ih sudjeluje, a još po trojicu svaka od njih mora poslati u igru.

Led je za prvaka Hrvatske probio Igor Šarkezi (571), a nastavili su Alen Kujundžić (595) i Nikola Muše (616). To je ukupno 1782 boda, a ispred Mertojaka su slovačka Podbrezova (1790), rumunjski Cluj (1801), mađarski Zalaegerszegi (1840) i na vrhu njemački Rot-Weiss Zerbst (1853).

Danas, posljednjeg dana kvalifikacija uoči polufinala koje je na rasporedu sutra, Mertojakov rezultat pokušat će poboljšati njegova glavna zvijezda Hrvoje Marinović te nakon njega Duško Milanović i Andrej Kovač.

Moglo bi tu biti svega. Splićani su zadovoljni, bore se i blizu su vrha. Podsjetimo, primarni im je cilj izboriti jedno od sedam mjesta koja vode u Ligu prvaka, no kad su već blizu Final Foura u Blanskom, zašto ne pokušati i to „napasti“. Uostalom, tek se očekuje nastup prve „violine“ Marinovića. 

Koliko je i ovaj dosadašnji rezultat Mertojaka značajan dovoljno pokazuje činjenica da je u Blanskom pet profesionalnih momčadi. Dakle, Splićani su dio elite iako su amateri. Danas im je novi veliki dan.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo