Sport Ostalo

kuglanje

Mertojak u bitci za Ligu prvaka: riješili su glavni problem, a motiva im ne nedostaje

kuglanje

Kuglači splitskog Mertojaka, aktualni prvaci Hrvatske, dio su elite. Ovog tjedna nastupaju na Svjetskom kupu u češkom gradu Blansko na kojem traže proboj do – Lige prvaka! Ne fali im, dakle, motiva. Nakon sjajne prošle sezone u kojoj su osvojili i Kup Hrvatske, zaslužili su iskorak na europsku scenu.

Riješili su onaj glavni problem – kako to sve isfinancirati. Pokrpali su se nekako i otputovali u grad od dvadesetak tisuća stanovnika, dvjestotinjak kilometara jugoistočno od Praga. S ponosom će braniti boje Splita i Hrvatske.

Svjetski kup igra se po sistemu kvalifikacija na ekipni rezultat nakon kojih četiri najbolje momčadi od njih 14 u konkurenciji ulaze u polufinale, Final Four. Ovo je natjecanje istovremeno i izlučno jer se preko njega klubovi bore za mjesto u Ligi prvaka. Otvorenih je pozicija sedam i to je primarni cilj Mertojaka.

- Među četiri nije realno da se plasiramo jer je pet momčadi profesionalno – kaže nam predsjednik Mertojaka Mladen Vuković čija je momčad najmlađa u Blanskom.

Izuzev tih pet profesionalnih momčadi, sve ostale su amaterske, među njima i Mertojak. No to je samo dodatni motiv Splićanima da vide gdje su u odnosu na njih, da im prorade prkos i dišpet. Zamislite da amateri pobijede profesionalce. To bi odzvonilo u kuglačkom svijetu...

Potajno se u Mertojaku nadaju Final Fouru iako naglašavaju kako im je glavni cilj jedno od sedam mjesta za Ligu prvaka. To bi bio pravi posao i nastavak njihove europske bajke.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo