Sport Ostalo

profesionalni debi

Hrgoviću je trebalo samo minutu i pol da 'riješi' Brazilca

profesionalni debi

Najbolji hrvatski teškaš Filip Hrgović  pobijedio je u svojoj prvoj profesionalnoj borbi u karijeri u Rigi sudačkim prekidom nakon samo minutu i pol borbe protiv Brazilca Raphaela Zumbana Lovea. 
 
Meč između hrvatskog  osvajača brončane olimpijske medalje u superteškoj kategoriji  na OI u Rio de Janeiru  i 36-godišnjeg brazilskog veterana okončan je nakon nepunih 90 sekundi. Hrgović(25) je od samog početka nesmiljeno udarao Brazilca, kojemu je sudac u ringu brojao nakon 70 sekundi, a nedugo potom i prekinuo neravnopravnu borbu. 

Hrgovićev profesionalni prvijenac uslijedio je nakon 13 mjeseci stanke bez ijedne borbe, a održan je u sklopu World Boxing Super Series četvrtfinalnog turnira u Rigi i bila je jedan od tri uvodna meča. World Boxing Super Series (WBSS)  u Rigi godišnji je boksački turnir boraca, koji će se diljem svijeta natjecati za trofej Muhameda Alija.

Ukupno 16 elitnih boksača u dvjema težinskim kategorijama (Cruiserweight & Super Middleweight) borit će se u četrnaest borbi u eliminacijskom turniru, a pobjednik svake divizije bit će okrunjen u svibnju 2018. godine.

Očekuje se da će Hrgović vrlo brzo nakon ove pobjede potpisati ugovor s jednom od najjačih promotorskih agencija. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo