Sport Ostalo

SAVATE

Čvrsti 'ugrizi' splitskog Pitbulla: Doždor i Deskaj svjetski prvaci, Ninčeviću bronca

SAVATE

Veličanstveni športski podvig napravila su trojica mladih šampiona splitskog Pit Bulla na svjetskom juniorskom prvenstvu u savateu. Postigli su ukupno devet pobjeda na najelitnijem savate natjecanju te su sva trojica osvojili odličja, a čak dvoje osvojili su najsjajnija.

Brončani Bruno Ninčević prvo je pobijedio prvaka Kine, a potom je poražen protiv prvaka Francuske i time je postigao najveći uspjeh dosadašnje karijere i osvojio brončanu medalju u kategoriji do 75 kilograma.

Nakon Bruna u ring je ušao Roko Doždor. U kvalifikacijama je porazio prvake Kine i Rumunjske a u spektakularnom finalu porazio i prvaka Francuske i time osvojio titulu prvaka svijeta do 60 kilograma.

Posljednje nastupe od naših boraca imao je Muhamet Deskaj. Nakon što je fenomenalnim izvedbama porazio prvake Italije i Srbije, u nastavku je bio još moćniji. Prvo je uvjerljivo savladao opasnog prvaka Rusije a potom u finalu koje će se dugo prepričavati i prvaka Francuske i time postao prvak svijeta u kategoriji do 65 kilograma.

Športski podvig koji je ostvario nas tercet ostat će zapisan zlatnim slovima na ponos njih trojice, njihovih obitelji, trenera, kolega, saveza, našeg kluba, grada Splita i cijele Domovine!

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo