Sport Ostalo

BOKSAČKA MAGIJA U RINGU

Filip Hrgović: Koji sam ja tip – Kličko ili Joshua ? Ja sam više tip da ih obojicu prebijem

BOKSAČKA MAGIJA U RINGU

Dvojica suparnika u ringu, a prijatelji veliki privatno. I sada su četiri dana zajedno na treninzima, Marinu Mindoljeviću dobro dođe priprema za državno prvestvo, dok Filip Hrgović u nedjelju odlazi u kamp Vladimira Klička. Poslastica za sve ljubitelje boksa s obzirom da su treinzi ostovreni, svi zainteresirani mogu navratiti do Marjanove boksačke dvorane.

- Uvijek mi je drago doći u Split, imamo sjajnu suradnju s boksačkim klubom Marjan i s vašim i našim Marinom Mindoljevićem s kojim sam se pripremao za sva bitna natjecanja. Sad se poklopilo da obojici treba sparing, ja mu pomažem da osjeti ring uoći državnog prvenstva na kojem je veliki favorit da svih pomete dok će i meni dobro doći koji jači trening pred odlazak u Kličkov kamp. Nisam imao ništa ozbiljnije još od Olimpijskih igara, nisam u boksačkoj top formi, radio sam dosta s utezima i na kondiciji – priča Hrgović.

O svojoj profi karijeri Hrgović je realan, nema kod tog momka zalijetanja, niti velikih priča. Svjestan je da je vrijeme na njegovoj strani.

- Nemam Vam nažalost puno toga za reći. Mislio sam da će to odavno biti riješeno, ali ne ovisi sve o meni, dosta je pregovora koji se moraju napraviti i malo je komplicirano. Prilagodbu će mi svakako olakšati iskustvo iz Svjetske serije gdje sam već odradio niz kvalitetnih mečeva. Ali da bi se došlo u priliku za naslov profesionalnog prvaka svijeta, trebat će mi barem dvije-tri godine i petnaestak mečeva - procijenio je Hrgović.

Još nije siguran hoće li na Wembley, ukoliko iz stožera ukrajinskog boksača budu "dobre ruke" pa uruče kartu/pozivnicu bit će svakako tamo. Jer karte su odavno raspordane.

- Svakako ću gledati meč, a moja procjena je pobjeda Klička na bodove. Joshua je strašan, moćan i razoran, ima simpatije većine svijeta, naročito laika koji gledaju njegove nokaute. Poznajem dosta dobro boksačku vještinu i dajem prednost Kličku jer je iskusniji i realno bolji boksač. Mislim da će uspjeti ukrotiti Joshuinu snagu i razornost.

Gdje sebe vidi, kakav je on tip boksača, više Kličko ili više Joshua ?

- Ja sam više tip da ih obojicu prebijem, taj sam tip! - kroz smijeh je ispričao Hrgović.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo