Sport Ostalo

Zagreb i Silent prvaci Hrvatske u curlingu

Momčad Zagreba u muškoj i ekipa Silenta u ženskoj konkurenciji osvojili su naslove prvaka Hrvatske u curlingu za 2009. godinu.

U zadnoj utakmici prvenstva koje je održano u Budimpešti u ženskom dijelu natjecanja trostruke prvakinje Hrvatske, ekipa Zapruđa, je samo za jedan bod ostala bez četvrte titule koju su po prvi put osvojile djevojke iz Curling kluba Silent.

Treće mjesto pripalo je ekipi Crolinga. Ekipe Silenta i Zapruđa su prvenstvo okončale s jednakim brojem pobjeda i jednakim brojem osvojenih dijelova igre ("endova"), ali je naslov pripao Silentu zbog jednog osvojenog boda više (29-28).

U muškoj konkurenciji nije bilo tolike neizvjesnosti jer je Curling klub Zagreb još ranije po četvrti je put osigurao naslov prvaka Hrvatske. Drugi je Vis, treći Č. Čunjaš-HPB, a četvrta Legija.

Time su ekipe Curling klubova Zagreb i Silent potvrdile nastup na ovogodišnjem Europskom prvenstvu koje se održava u škotskom Abeerdinu.

Na prvenstvu Hrvatske u curlingu sudjelovale su četiri muška i tri ženska kluba, a kako ovaj olimpijski sport svake godine dobiva sve više poklonika u našoj zemlji na idućem prvenstvu se očekuje nastup jedanaest ekipa iz osam klubova

                                                                                                                                   (H)

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo