Sport Ostalo

veliki korak u karijeri

Savez ga konačno prepoznao: Ivan Rančić novi izbornik odbojkaške reprezentacije

veliki korak u karijeri

Ivan Rančić novi je izbornik hrvatskih odbojkaša. Ujedno i koordinator reprezentacija u svim uzrastima. Potvrda je ovo, rekao bih logičan i jedini mogući slijed zbivanja, njegova rada, stručnosti i svega onoga što je u zadnjih šest-sedam godina napravio sa svojim kaštelanskim klubom. Prvo kao igrač, potom kao igrač-trener i naposljetku kao trener.

Rančić je kao igrač osvajao Hrvatski kup s Kaštelanima, a kao trener peterostruki je uzastopni prvak države. Rančićeva uloga sve ove godine puno je veća od same uloge trenera, on je spiritus movens, pokretač svega u klubu. Organizacije kluba, odnosa s navijačima i rada s mlađim uzrastima u kojima Kaštelani također nižu uspjehe.  

Rančić je novi izbornik umjesto Igora Šimunčića. Čeka ga težak i velik posao, reprezentacija nam je dugo bez pravog rezultata, muška odbojka pala na niske grane, na marginu. No, izazova se nikada nije bojao, uostalom, ova priča već nam je dobro poznata. Deja vu. Miriše na onu od prije sedam godina kada se Ivan vratio u svoja Kaštela i odlučio napraviti nemoguće: klub iz osrednjosti izvući na vrh. “Napasti” zagrebačku Mladost, pojam hrvatske odbojke.

Nemoguće je napravio mogućim, Kaštelani su pet godina za redom prvaci. I napadaju šestu titulu. S reprezentacijom je na novom početku, bude li imao podršku svih, bez fige u džepu, napravit će on i ovdje dobar posao. Ne sumnjamo. 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo