Sport Ostalo

STRELJAŠTVO

Devet velikih s Jadra idu na EP, novi rekord po broju članova u reprezentaciji

STRELJAŠTVO

Najuspješniji streljački klub u Hrvatski solinski Dalmacijacement oborio je rekord u broju članova koliko će ih nastupiti u sastavu reprezentacija skorašnjem Europskom prvenstvu u gađanju zračnim oružjem koje će se održati u Mariboru od 6 do 12. ožujka.

Do sada je nastupilo sedam strijelaca solinskog diva na jednom natjecanju, a u Sloveniji će ih u ožujku sa reprezentativnim grbom nastupiti devetero. Veliki rad Siniše Viteza i njegovo stručnog stožera, još jednom je dao rezultate za povijest. Svi strijelci su ispunili kvote zadane od Saveza i potvrdili vrhunsku spremu.

Na „vatrenu crtu“ će tako u seniorskom programu u gađanju zračnom puškom nastupiti olimpijac Petar Gorša i Marin Čerina, dok će mladi Borna Petanjek biti u juniorskoj konkurenciji. Kod žena u seniorskoj konkurenciji bit će Marta Zeljković, dok će boje Hrvatske među juniorkama braniti Danijela Vukadin i Amadea Urbas.  

U konkurenciji gađanje zračnim pištoljem u seniorskoj konkurenciji će biti olimpijka Marija Marović i Željko Posavec, dok će među juniorima u gađanju zračnim pištoljem biti Ante Krišto.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo