Sport Ostalo

Gimnastička ekspedicija kreće po medalje u Rimu

Hrvatska gimnastička reprezentacija u oslabljenom sastavu od danas do nedjelje pokušat će osvojiti medalju na Europskom prvenstvu u Rimu.

Hrvatsku će predstavljati Marijo Možnik na preči, Tomislav Marković na parteru i Kaštelanka Tina Erceg na parteru i gredi.

Zbog ozljeda su otpali Filip Ude i Robert Seligman, ali ni Tina nije potpuno zdrava. Zapravo od Olimpijskih igara u Pekingu nije bila sto posto spremna, prvo joj se uz tetivu gležnja zbog prenaprezanja stvorila 'vrećica’ koja se punila tekućinom i ometala je u vježbanju, a zatim je prije nešto manje od četiri mjeseca pala s grede, te su joj pukla dva ligamenta gležnja.

- Mislili smo čak da i ne idem na Europsko prvenstvo, ali glupo je da nema ni jedne naše cure. Spremna sam, ali teško je očekivati dobar rezultat kad se sve što me pogodilo u posljednje vrijeme uzme u obzir. Idem bez ikakvog pritiska - kazala je Tina.

Možnik i Marković pokušat će reprizirati uspjeh koji su Ude i Seligman ostvarili prošle godine u Lausanni. Ude je tada osvojio srebro, a Seligman je bio treći, što su prve hrvatske medalje nakon pola stoljeća, odnosno bronce Ivana Čakleca na konju s hvataljkama u Parizu.

JOSIP SMOLIĆ

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo