Sport Ostalo

prvi dan proljeća u split donosi novi dvoranski spektakl

Spaladium borilačka arena i Big Brother u ringu

prvi dan proljeća u split donosi novi dvoranski spektakl

Prvi dan proljeća, 21. ožujka, u organizaciji splitskog centra borilačkih sportova Pit Bull, u gradu pod Marjanom održat će se Obračun u ringu 9. Spektakl borilačkog sporta koji se od 2003. godine održava u Splitu, dva puta je održan u Zadru.

Ove godine imena boraca garantiraju da će to biti najveća borilačka priredba ikad održan u Hrvatskoj. Sukladno tomu preseljena je iz Velike dvorane splitskih Gripa u Spaladium Arenu.

- U dosad održanih osam priredbi ‘Obračun u ringu’ gledalo je nešto više od 40 tisuća gledatelja. Najviše ih je bilo prije dvije godine, više od sedam tisuća ljudi, a sad imamo još bolje borce i to je razlog selidbe u Arenu - objasnio je osnivač, alfa i omega, Pit Bulla Marko Žaja uz konstataciju kako im je cilj napuniti Arenu.

- Ne očekujemo samo ljude iz Dalmacije, već ljubitelje borilačkog sporta iz cijele Hrvatske i BiH. Zato smo doveli borce itekako zvučnih imena. Ne ciljamo samo na publiku koja nas inače prati, već s borbama dva svjetska juniorska prvaka, najbolja što je Hrvatska ikad imala, (Preteni, Tomić, nap. a.), dvije najbolje Hrvatice u ringu ikad (Piteša, Radić nap. a.) i dvojca iz Big Brothera (Bekavac, Deša, nap. a.) želimo privući širi krug ljudi. Ne vidim razlog da priredba borilačkog sporta ne privuče i cijele obitelji - kazao je Žaja.

Argument za punu Arenu, uz cijenu ulaznice od oko 50 kuna, Žaji je to što će Obračun u ringu 9 biti prvi od osam turnira K1 (otvorena kategorija, odnosno superteška) i K1 MAX (do 70 kg) kvalifikacija u sklopu Europske lige Collizion koja okuplja sve najjače K1 promotore Europe.

Osam prvaka tih turnira borit će se u prosincu u Pragu na velikom finalu, gdje mogu izboriti i nastup na finalnom turniru u Japanu.

U Splitu će, među 32 borca, nastupiti jedan od najboljih K-1 boraca svih vremena, Stefan Leko.

Zatim prvi hrvatski boksački olimpijac u superteškoj kategoriji, Marko Tomasović, on će se nakon dvije godine pauze opet boriti po K-1 pravilima. Očekuje se i K-1 MAX finale: Frane Radnić i Bakary Tounkare. Francuz je našeg borca porazio na bodove prije dvije godine, pa očekujemo da poravnaju račune.

Jukić u velikome naletu

Gordan Jukić u životnoj je formi i ima veliku šansu osvojiti K-1 Colizzion kvalifikacije, a velika prepreka na tom pohodu bit će mu James Philips koji je 2007. godine u Splitu već trijumfirao na ovakvim kvalifikacijama.

Posebno iznenađenje večeri bit će mečevi dva bivša stanara Big Brother kuće, Marka Deše i Stipe Bekavca. Uvjereni smo kako spektakl neće izostati, a tome u prilog ide i interes pet televizijskih kuća.

Četiri tjedna kasnije kompletna priredba biti prikazana na Eurosportu, a reportaže će emitirati Nova TV, RTL, HRT i rumunjski PRO TV.

josip smolić

Raspored borbi

PRESTIŽNE K-1 BORBE

Željana Piteša - Eva Voraberger (-52 kg); 2. Nives Radić - Edita Lešnik (-70 kg); Agron Preteni - Toni Milanović (-91 kg); Marko Deša - Dejan Tavčar (- 86 kg).

K-1 MAX COLIZZION KVALIFIKACIJE

Luka Tomić - Marijo Marković rezervna borba; Frane Radnić - Mirko Vorkapič 1/2 finale; Duba Barradas - Tounkara Bakary 1/2 finale

K-1 COLIZZION KVALIFIKACIJE

Damir Tovarović - Rok Štrucl rezervna borba; Gordan Jukić - Patrick Berger 1/2 finale; David Duncrade - James Philips 1/2 finale.

K-1 SUPER FIGHT

Domagoj Ostojić - Raul Catinas

ULTIMATE FIGHT

Stipe Bekavac - Matusz Laincz

K-1 MAX SUPER FIGHT

Walid Haddad - ?

K-1 MAX COLIZZION FINALE ULTIMATE FIGHT

Igor Pokrajac - Martin Bozik

K-1 SUPER FIGHT

Marko Tomasović - Milan Dalešić Stefan Leko - Catalina Moresanu

K-1 COLIZZION FINALE

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo