Sport Ostalo

NAKON VIŠE OD 10 GODINa BOKS se VRAĆA NA splitske GRIPE U VELIKOMe STILU

Ante Bilić: Nokautirat ću ga odmah!

NAKON VIŠE OD 10 GODINa BOKS  se VRAĆA NA splitske GRIPE U VELIKOMe STILU

Nakon više od deset godina, večeras će se na splitskim Gripama (Velika dvorana, početak u 20 sati) održati boksački spektakl, sedam profesionalnih mečeva u organizaciji Boksačkoga kluba Marjan, čiji je predsjednik Krešo Matini Sršen najavio kako će to biti nešto što Split još nije vidio.

Od samih mečeva do popratnih sadržaja.

Rukavice će večeras ukrstiti sedam ponajboljih hrvatskih profesionalnih boksača (nakon Božića i Preskara), a protivnici će im biti borci njemačkog promotora Mirka Skoke.

- Posljednjih desetak godina boks je u Splitu nepravedno zapostavljen i zaboravljen, pa ga ovom priredbom želimo vratiti gdje mu je i mjesto. Priredba se trebala održati u prosincu, te je Ante Bilić trebao boksati za naslov interkontinentalnog prvaka po WBO-u, ali je to na koncu propalo jer se njegov protivnik ozlijedio. Ovaj put riječ je o prestižnom meču - kazao je Sršen.

Anti Biliću će ovo biti prvi meč u rodnom gradu, a koliko je nestrpljiv da uđe u ring s tamnoputim Nijemcem Mikeom Ermisom, pokazao je na vaganju kada ga je gurnuo u vagu. Umalo je došlo i do fizičkog obračuna.

- Mislim da ću ga nokautirati već u prvoj rundi - zaprijetio je Bilić.

- To ćemo vidjeti tek sutra, do sada nikada nisam bio nokautiran - uzvratio je Ermis, a Bilić dodao da za sve postoji prvi put. Bilić (19 pobjeda, 2 poraza) i Ermis (3 pobjede, 5 poraza i 1 neodlučeni) boksat će u posljednjoj borbi večeri.

Od preostalih mečeva treba izdvojiti 37-godišnjeg Splićanina Dražena Ordulja koji će boksati s Andreasom Guntherom. S obzirom da kod Ordulja nema ručne kočnice, ovaj meč trebao bi biti prava poslastica.

Karte po cijeni od 60 do 150 kuna mogu se kupiti na šalteru pred ulazom u Veliku dvoranu na Gripama, koja će biti otvorena od 18.30 sati. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo