Sport Ostalo

finale prije finala

Dva najbolja amaterska boksača mlade generacije večeras u ringu

finale prije finala

Veliki dvoboj je pred vratima, bronca je u džepu, ali Filip Hrgović na tom ne namjerava stati. Istina je večeras s početkom u 20 sati, po hrvatskom vremenu, će mu u ringu na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru stajati aktualni svjetski prvak Francuz Tony Yoka. Derbi kakvog boksački svijet očekuje, aktualni europski i svjetski prvak ukrstiti će rukavice.

Otvoreni je to dvoboj "bez rukavica", dvojicu boksača-vršnjaka povezuje dosta toga. Napreduju krupnim koracima prema profesionalnoj sceni u dosadašnja dva ogleda svak ima po jednu pobjedu, Yoka u listopadu prošle godine u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru kada je otišao do kraja. Prije šest godina, u finalu Svjetskog juniorskog prvenstva u Azerbajdžanu, bilo je obrnuto, Hrgović je tada slavio na bodove  i dao naslutiti veliku karijeru.

Gledajući prva dva dvoboja oba boksača na ovom turniru Hrgović je ostavio puno bolji dojam, posebno nokautiravši Kubanca Leiniera Eunicea Peroa, ali i sigurnom izvedbom u prvom kolu protiv Turčina Alija Erena Demirezana koji je dobio dobre batine i treba mu odati priznanje što je uopće ostao na nogama. Yoka je imao dvije sigurno pobjede, protiv Laurenta Claytona juniora sa Djevičanskih otoka, te protiv Jordanca Husseina Iashaisha u kojima nije pokazao još uvijek sve što zna. Tek naznake, dobra distanca i držanje sredine ringa.

Nisam završio posao u Riju, čeka me svjetski prvak. Stisnut ću ga od prve sekunde i neću mu ponovno pružiti priliku za pobjedu – izjavio je Hrgović.

Tako se i može protiv Yoke, nametnuti jak ritam, "gurati" ga prema konopcima i pogađati iz blizine krošeima i aperkatima. Znaju to dobro i u Hrgovićevom kutu, pripremili su se od kada je poznat ždrijeb na ovaj meč.

Yoka me zasad nije impresionirao na olimpijskom turniru i ne vjerujem da može zaustaviti Hrgovića. Nastavi li Filip boksati u ovakvoj formi, ni svjetski prvak mu neće moći ništa – zaključio je Leonardo Pijetraj.

U drugom polufinalnom paru superteške kategorije rukavice će ukrstiti Kazahstanac Ivan Dičko i Britanac Joe Joyce.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo