Sport Ostalo

furiozan početak

Lucija Zaninović u četvrtfinalu!

furiozan početak

NOVO

U prvom kolu olimpijskog tekvando turnira u kategoriji do 49 kilograma, Lucija Zaninović pobijedila je Kazahstanku Ainur Yesbergenovu rezultatom 18:7. U četvrtfinalu se bori protiv Frfancuskinje Aziez od 21:30.

Lucijina borba započinje u 17:30, a prođe li borit će se u četvrtfinalu protiv Yasmine Aziez iz Francuske koja u prvom kolu pobijedila Monicu Pimentel Rodriguez iz Arube 2:1.

RANIJE

Prvog dana natjecanja u taekwondou na tatami će Lucija Zaninović. U prvom kolu kategorije do 49 kilograma protivnica joj je Ainur Jesbergenova iz Kazahstana, meč je na rasporedu u 17.30 po našem vremenu. Jesbergenova je bila srebrna na azijskom kvalifikacijskom turniru, a Lucija je aktualna brončana s Olimpijskih igara u Londonu.

Ako pobijedi, Lucija, koja je postavljena za treću nositeljicu, ide na bolju iz dvoboja Francuskinje Yasmine Aziez i Monice Pimentel s Arube. Potencijalno polufinale vjerojatno donosi drugu nositeljicu Panipak Wongpattanakit iz Tajlanda, aktualnu svjetsku prvakinju, ili Južnokorejku Kim So-Hui, dvostruku svjetsku prvakinju. Prva je nositeljica Kineskinja Wu Jingyu, zlatna iz Pekinga i Londona, no s njom se Lucija može sastati tek u finalu.

Dvije su pobjede Luciji potrebne za ulazak u borbu za medalje. Poražene u polufinalu idu u repesaž gdje ih čeka još jedna borba za broncu i to protiv suparnica koje su ispale od finalistkinja. Dijele se dvije bronce. Cijeli se turnir završava istog dana, s tim da će se borbe za medalje odviti u noći na četvrtak po našem vremenu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo