Sport Ostalo

laser

Stipanović olimpijski viceprvak!

laser

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović nije uspio obraniti prvo mjesto u plovu za odličje i na koncu je osvojio srebrnu medalju u klasi Laser na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Premda je ispustio zlato, Stipanović može biti ponosan jer je osvojio prvo olimpijsko odličje u povijesti hrvatskog jedrenja.

Stipanović je uoči završnog plova bio u vodstvu sa 10 negativnih bodova prednosti u odnosu na Australca Toma Burtona. Imao je osigurano srebro i jedini cilj u plovu za odličje bilo je pokriti Australca i ne dozvoliti mu da pobjegne. 

Nažalost, završni plov se odvio na najgori mogući način. Presudila je kazna koju je Stipanović dobio na startu jer je udario Australca pa je krenuo nakon svih. Na koncu je Burton završio kao treći, a Stipanović deveti. Zlato ide u Australiju, a srebro u Split. Treće mjesto osvojio je Novozelanđanin Sam Meech. Hrvatskom jedriličaru iskliznulo je zlato za dva boda u ukupnom poretku.

Osim Stipanovića hrvatsko jedrenje u Riju ima zasad i prvo mjesto posade u 470 Šime Fantela/Igor Marenić, te treće mjesto Ivana Kljakovića Gašpića u klasi Finn. Plov za odličja imat će i Kljaković-Gašpić, a naša posada u klasi 470 mogla bi osigurati medalju, čak i zlato.

RANIJE

Današnja vremenska prognoza nije pvoljna za jedriličare. Barem ne za sve. Očekuje se vrlo slab vjetar i veliko je pitanje hoće li se natjecanja uopće održati. 

Iako smo uvjereni da bi Tonči Stipanović do zlata stigao i da se večeras jedri, nova odgoda bi mu donijela zlato jer u programu više nema termina za laseraše. Plov za odličja trebao bi početi u 18:45, a odogode li taj početni termin krzo sat-dva bit će puno jasnije hoće li se jedriti.

Ukoliko se bude jedrilo, tekstualni prijenos plova za odličja moći ćete pratiti na našem portalu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo