Sport Ostalo

Kaštelani idu po petu titulu

Rančić: Zaokružit ćemo veliku priču

Kaštelani idu po petu titulu

Omiljeno doba godine za ljubitelje kaštelanske odbojke počelo je prije otprilike mjesec dana kad je krenula završnica za prvaka države, a svoj vrhunac, baš kao i zadnjih pet sezona, doživjet će u finalu u kojem će kaštelanski odbojkaši krenuti u podvig koji je do prije par godina izgledao nemoguć - peta titula u nizu!

Večeras u 19 sati počinje prva od mogućih pet utakmica. Kaštelani zbog boljeg plasmana u ligaškom dijelu prvenstva imaju prednost domaćeg terena, a koliko je ona važna najbolje će pokazati večerašnji pogled na tribinu dvorane u Kaštel Starom.

Navijači bi, ako je suditi po dosadašnjem iskustvu, trebali biti jak vjetar u leđa aktualnim prvacima. No, odbojka u Hrvatskoj je itekako napredovala pa, osim pukog navijačkog elana, treba imati i sjajnu taktičku pripremu te cjelokupnu viziju kako doći do naslova.

Jači smo u napadu

Uoči finala popričali smo s Ivanom Rančićem, trenerom ‘marinaca’.

Odlično odrađena sezona donijela vam je startnu poziciju u cijelom doigravanju pa tako i u ovom finalu, koliko vam to znači?

- Igrali smo svakakva finala, slavili smo u serijama i 3:0 i 3:2 tako da smo navikli na različite scenarije, ali svakako da je utakmica “viška“ pred svojim navijačima velika stvar. Pogotovo kad je nam je protivnik kvalitetom blizu. Naša je publika uvijek bila korektna i prema nama i prema protivnicima pa očekujem prije svega sjajnu atmosferu u svim domaćim ogledima.

Dotaknimo se samih utakmica, koje su vaše prednosti u odnosnu na Zagrepčane?

- Generalno, imamo kvalitetniju momčad i dobro smo pripremljeni. Puno smo jači na servisu, odnosno u cijelom napadu. Naravno, ovakve utakmice se dobivaju i na najmanjim sitnicama, tako da nam ovo nabrojano ne garantira uspjeh, ali točno znamo gdje smo jaki kao i na čemu moramo dodatno raditi. Pogotovo u fazi napada gdje pripremamo nešto potpuno drukčije nego dosad.

Uigrani Zagrepčani

Računate li posebno na predstave nekih igrača?

- Jasno da od sviju očekujemo maksimalno zalaganje i da pokažu svu raskoš svog talenta, ali mogu reći da već standardno jako računamo na našu blokersku liniju, ali i na igru Glaurdića i Močića. Nadamo se da će izvršiti zadatke koje će imati.

A koje su prednosti Zagrepčana, imaju li ih uopće?

- Naravno, radi se o približno jednakim momčadima. Kod njih bi naglasio prijem u kojem su uvijek bili jaki, ali i činjenicu da su im već tri sezone gotovo isti igrači na okupu. Dobro se poznaju, pa svakom odigranom utakmicom samo rastu...

Ovo vam je šesto finale u nizu. Zadnja četiri titule su stigle u Kaštela, što bi peta značila za klub?

- Svaka titula dosad nam je bila od neprocjenjive vrijednosti, ali petom bi zaokružili cijelu priču, stavili “točku na i“ uloženom radu zadnjih godina u kojima smo od malog kaštelanskog kluba postali najjača odbojkaške institucija u državi.

I to ne samo prva momčad, naši juniori i kadeti su već nekoliko sezona u nizu također prvaci države. Rad u omladinskoj školi je sjajan i ova peta titula bi i njima bila još jedno priznanje za odlično obavljen posao.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo