Sport Ostalo

ponajbolji HRVATSKI ŠAHIST

Preminuo velemajstor Krunoslav Hulak

ponajbolji HRVATSKI ŠAHIST
Od posljedica karcinoma pluća, u Zagrebu je u četvrtak preminuo istaknuti hrvatski šahist Krunoslav Hulak. Rođen 25. svibnja 1951. zanimanje za drevnu igru na 64 crno-bijela pokazivao je još u ranoj mladosti, aktivni šahist postao je u sastavima gradskih rivala Grafičara i Metalca, a munjevit uspon Hulak je počeo kad je kao 18-godišnjak otišao u Zagreb na studij gdje je postao član HAŠK Mladost. 

Postao je velemajstor 1976. godine, titule pojedinačnog prvaka države zasluzžio je 1976. (Jugoslavija) i 2005. (Hrvatska), a najdraže pobjede u dugogodišnjoj karijeri taj osječki Zagrepčanin (sudionik po šest puta Olimpijade i EP, nap.a.) zabilježio je osgvojivši prvo mjesto na velikim međunarodnim turnirima u Wijk aan Zeeu u Nizozemskoj ('86) i godinu kasnije kad je trijumfirao na Beograd Openu u konkurenciji rekordnih - 158 šahista iz cijelogasvijeta! 

Krunoslava Hulaka, početkom sljedećeg tjedna, na pokopu u Zagrebu, na vječno počivalište ispratit će ga supruga i kći, ali i brojni prijatelji i štovatelji iz hrvatskog šaha u kojem je utisnuo svoj neizbrisiv pečat kao jedan od - najvećih.

D. KERŽE

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo