Sport Ostalo

slavlje na starom placu

Ragbijaši Nade maestralno do titule prvaka

slavlje na starom placu

Nada - Zagreb 34:0 (22:0)

Split - Igralište Nade kod Starog placa. Gledatelja 500. Sudac: Mešnjak (Sisak). Najbolji igrač: Ante Olujić (Nada). Nada: Borozan, Perišić (5), Dadić, Rubelj, Macan, Sablić, Blažević-Bandov, Tvrdić, Tomić-Ferić (4), Antić, Ursić, Olujić (5), Matić (5), Burazin (5), Rešetar (5), Jerčić (5). Zagreb: Džajić, Milešević, Udovičić, Jureško, Janković, Zelić, Ujaković, Zagorišek, T. Zelić, Holjevac, Petričec, K. Slaviček, J. Zelić, Nikolić, Mandić, M. Slaviček, Josipović, Stojan, Kramarić.


Pobjedom nad Zagrebom u 9. kolu Interlige ragbijaši Nade potvrdili su osvajanje naslova prvaka Hrvatske nakon što su već kolo prije osvojili Interligu. Iako je ostalo jedno kolo do kraja Nada je sa fenomenalnim omjerom od devet pobjeda nedodirljiva.

Jedina momčad koja je Splićanima mogla uskratiti još jedan naslov prvaka države, 13. od 16 mogućih, bio je jučer poraženi Zagreb. U slučaju da je Zagreb pobijedio sa pet ili više pogodaka razlike trofej bi otišao u metropolu, ali Nada svojom igrom nije dopustila da gosti niti pomisle na takvu mogućnost. Krenulo je silovito, već u 2. minuti domaći su poveli preko Olujića, a od tada oluja Splićana mela je sve pred sobom. Cijeli susret odigrao se na dijelu Zagreba, pa su gosti zaboravili da je na domaćem dijelu trava zelena. U idućem kolu Nada ide u goste Olimpiji u Ljubljanu, a to bi trebao biti još jedan izlet i visoka pobjeda.

JOSIP SMOLIĆ

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo