Sport Ostalo

Veselili se robijaši

Ragbi: Nada izgubila u finalu regionalne lige u Zenici

Veselili se robijaši

Goran Čulić (plavi 16) jednom je uspio probiti zid Zeničana, no to je bilo premalo za obranu naslova prvaka RRC-a

Čelik - Nada 29:14 (20:0).

Zenica - Stadion Kamberovića polje. Gledatelja 1500. Sudac Dejan Štiglić (Srbija).

Čelik: Ajanović, Fetić, Bašić, Haračić, Kavazović, Oruč, Stanković, Selimbegović, Zadić, Subašić (24), Topčić, Tufekčić (5), Hamzić, Spahić, Tuka, Čerim, Izić, Topalović, Keserović, Ahmić, Mrgić, Begić, Smajlović.

Nada: Miljak, Čorić, Borozan, Jelavić-Mitrović, Šarić, Kodžić, Popović, Jerčić, Antić, Roso (4), Burazin (5), Ivančić, Rešetar, Grubišić, Lerotić, Čulić (5), Marović, Perić, Buzov, Bešlić, Vukša, Komar, Vlajčević.

Još jednoj tradiciji je došao kraj. Splitska Nada je u osmoj godini postojanja regionalne lige ubilježila prvi poraz, u najvažnijoj utakmici sezone s kojim su izgubili i naslov pobjednika RRC-a kojim su se sedam godina ponosili u svojim vitrinama. Dva neugodna poraza, prvenstveni protiv Mladosti prije dva tjedna, potom i ovaj... Sezona koju na Starom placu neće pamtiti po dobrome.

Tradicionalni rival još iz jugoslavenske lige Čelik je osvajač osmog izdanja RRC-a, potpuno zasluženo, prvenstvo je okončao bez poraza, ali ujedno postao i prvi sportski kolektiv iz BiH koji je osvojio neku od regionalnih liga. I to u kakvoj atmosferi - na Kamberovića polju se okupilo oko 1500 gledatelja, stotinjak njih je stiglo i navijačkim autobusom iz Splita.

Loše krenulo od prve minute

Dvoboj je rano prelomljen, već u 40. sekundi susreta pogrešku obrane Nade iskoristio je Sedad Tufekčić koji je postigao zgoditak, a za nova dva boda pretvorio je otvarač Sabahudin Subašić. Upravo je Subašić bio velika zagonetka za goste, odlično je izvodio kaznene udarce, a dodatni problem za Nadu bio je prerani izlazak iz igre Ivana Rešetara koji je ozlijedio šaku čime se izgubilo na igri u liniji.

Koristili su domaćini svaku, pa i najmanju grešku, Subašić je do poluvremena postigao polaganje, pretvorio, te na kraju i pogodio još jednu kaznu za veliki 20:0. Uz to, Zeničani su se u posljednje prve tri minute uspjeli obraniti od pokušaje Nade u nekoliko faza.

U nastavku su Splićani pojačali igru u skupu iskusnim Goranom Čulićem i Tonćem Buzovom, no Subašić je iskoristio još jedan kaznenih udaraca za povećanje vodstva.

Na prvi zgoditak čekali do pedesete minute

Nada je preko Čulića postigla prvi zgoditak u 50. minuti uz pretvaranje Luciana Luke Rose. Uzvratio je Subašić pogotkom iz još jedne kazne, a u 62. minuti je Tomislav Burazin poentirao uz novo pretvaranje Rose za 26:14, pa rezultat nije više izgledao tako nedostižno. No u 69. minuti je Subašić pogodio za nova tri boda iz kazne i priči je bio kraj.

Sa posljednjim sudačkim zviždukom na teren Kamberovića polja ušli su navijači, predvođeni navijačkom skupinom ‘robijaši’, koji su bučno proslavili osvajanje titule i prekid dominacije splitskog kluba. Nakon sedam godina RRC liga ima novog prvaka.

robert radica
foto: luka bjelanović

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo