Sport Ostalo

ragbijaši sa starog placa slave

Splitskoj Nadi još samo preostaje potvrditi naslov prvaka

ragbijaši sa starog placa slave

Ragbijaši Nade već su osvojili hrvatsko
prvenstvo, ali u ruke im tek treba sletjeti
pobjednički pehar najboljih u Interligi
/ FEĐA KLARIĆ / CROPIX
Nakon pobjede sa nevjerojatnih 105:0 prošlog vikenda nad zagrebačkom Mladosti, splitska Nada danas će na Starom placu ugostiti drugi klub iz metropole, Zagreb. Nakon osam pobjeda u isto toliko kola Intelige, dva kola prije kraja Nada je osigurala naslov najboljeg ragbijaškog kluba u državi, a danas u 15 sati im ostaje potvrditi naslov prvaka Hrvatske.

Kako se međusobni susreti naših klubova u Interligi boduju za prvenstvo Hrvatske nakon današnjeg susreta znat će se tko je najbolji od četiri hrvatska predstavnika. U prvom susretu, u Zagrebu, Nada je bila bolja sa 21:17, pa bi samo poraz domaćih od pet ili više pogodaka razlike Zagrebu, kojeg je od naših klubova porazila samo momčad sa Starog placa, donio naslov.

- Neugodni su... Radi se o dobro posloženoj momčad, ali pobjeda ne bi trebala doći pod upitnik - kazao je predsjednik Nade Dalibor Starčević koji je još dodao kako će se unatoč preporuci Hrvatskog olimpijskog odbora da se povodom tragične smrti nogometaša Zadra, Hrvoja Čustića, sportski događaji na dan ukopa (danas) odgode, susret odigrati jer je procijenjeno da ne postoje objektivne mogućnosti za odgodu.

U znaku sportske solidarnosti i poštovanja prema preminulom Čustiću svi susreti Interlige u kojima će sudjelovati hrvatski klubovi započet će minutom šutnje.

josip smolić

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo