Sport Ostalo

Kuća slavnih borilačkih vještina: Mr. Perfect Ernesto Hoost stiže u Split

Treću godinu za redom splitski jujitsu klub Uragan organizira prijem novih laureata u Kuću slave (Hall of Fame) i to 3. srpnja s početkom u 20.30 sati u splitskom hotelu Atrium.

Budući da je cijeli događaj naišao na iznimno dobre i pozitivne kritike u mnogim utjecajnim krugovima iz svijeta borilačkih vještina, a sve je podignuto i na višu razinu činjenicom da je pokrovitelj ovog velikog sportskog događaja je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, dok su partneri grad Split i TZ Splitsko-dalmatinske županije.

U konkurenciji 988 kandidiranih, u trećoj generaciji očasnike u Hall of Fame će biti promovirano 17 novih članova.

- Drago nam je da smo svaki godine sve bolji i da se trudimo držati razinu na svjetskim standardima, upravo kako to rade slične institucije diljem svijeta.

Raduje me da je među novim počasnicima i Ernesto Hoost, višestruki svjetski prvak u muay-thaiju i četvrostruki osvajač K1 Grand Prixa u kickboxingu, potom Talijan Franco Falcinelli, predsjednika Europske boksačke federacije i član MOO-a, a od hrvatskih počasnika svakako treba izdvojiti pionira borilačkog sporta Hrvatskoj, bivšeg svjetskog šampiona u karateu Vjekoslava Šafranića, vrhunskog MMA trenera i bivšeg ITF prvaka svijeta Zelga Galešića, prodekana splitskog KIF-a i velikog sportskog entuzijasta i djelatnika, jednog od stvaratelja splitske teakwondo scene Dražena Čulara, najboljeg boksačkog suca u Hrvata i jedinog Hrvata koji je sudio na Olimpijskim igrama odnosno u Svjetskoj boksačkoj ligi - Martina Tadića, a vrijedi izdvojiti i jednu damu koja je svojim rezultatima u tajlandskom boksu pokorila i zadivila svijet, Splićanku Helenu Jurišić - ispričao je Hrvoje Znaor, glavni promotor splitskog Hall of Famea.

Predsjednik Organizacijskog odbora Matko Kuzmanić je istaknuo da je ovo već postala splitska tradicija u sklopu koje se svake godine održava niz natjecanja u raznim borilačkim sportovima poput jujitse, grapplinga, MMA, karatea, kobuda, potom niz međunarodnih seminara od kojih će ove godine posebno biti atraktivan onaj Ernesta Hoosta koji će se održati 1.i 2. srpnja u sportskoj dvorani OŠ Visoka, te aikido majstora Georgija Žarkova koji će se održati 4.i 5.srpnja na istom mjestu.

robert radica

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo