Sport Ostalo

BRAVO!

Tina Mihelić svjetska prvakinja u olimpijskoj klasi laser radial: Ostvarili su mi se snovi

BRAVO!
Hrvatska jedriličarka Tina Mihelić osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu za ženski olimpijski samac Laser Radial u kineskom Rizhaou.

Ovo je prva svjetska seniorska ženska medalja za hrvatsko jedrenje u olimpijskoj disciplini i tek drugi naslov svjetskog prvaka za našu zemlju u olimpijskoj disciplini uopće. Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su zlato u olimpijskom dvojcu na SP-u 2009. godine. Šime i Igor imaju još tri bronce, osvojene od 2010. do 2012. Prošle godine svjetsko srebro osvojio je u samcu Tonči Stipanović.

Mihelić je uoči zadnjeg dana natjecanja bila na prvom mjestu ispred Finkinje Tuule Tenkanen, a prednost je znala sačuvati do kraja za najveći uspjeh u karijeri.

- Imala sam 11 bodova prednosti uoči današnjeg dana, ali po ovim uvjetima nije to baš tako lako zadržati. S jedne strane bilo mi je lakše jer nisam imala kikseva, tako da sam trebala samo jedan plov odjedriti dobro, ali Finkinja je stvarno bila vrhunska i danas je odlično odjedrila, tako da mi je dosta zapaprila dan, ali uspjela sam se nositi sa svim tim. Uspjela sam zauzeti sedmo i treće mjesto, što mi je bilo dovoljno za pobjedu bez obzira na to što naprave druge protivnice. To mi je bio cilj, da odradim maksimalno 11 bodova danas, pa da ne mislim o drugim curama - ispričala je Tina.

- Još nisu osjećaji došli na svoje. Malo je prošlo otkad sam ušla u cilj i još nisam svjesna svega ovoga, ali željno iščekujem podjelu medalja i stati na to prvo mjesto, mislim da će biti jako uzbudljivo. Stvarno, presretna sam, ostvarili su mi se snovi. Lijepo je znati da sam prva koja je osvojila žensku seniorsku svjetsku medalju za Hrvatsku. Nadam se da će biti još cura koje će gledati moje rezultate kao nešto što treba nadmašiti, tako da se nadam da će biti još nekog boljeg od mene - kazala je skromno Tina, nadodavši:

- Pa vjerojatno će pasti koja suza kad čujem hrvatsku himnu.


 TS

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo