Sport Ostalo

Mirna Jukić: Bronca mi je nagrada za trud i dugotrajne pripreme

Mirna Jukić osvojila je brončanu medalju na 100 metara prsnim stilom. Hrvatska Austrijanka uspjela je othrvati se Ruskinji Juliji Efimovoj kako bi svojoj državi donijela drugu medalju.

Presretna sam! Još ne znam što kazati... U laganom šoku sam! Nisam izgubila od drugih već sam pobijedila samu sebe – kazala je nakon utrke Mirna koja je bila sve samo ne usklađena s imenom.

Pripremala sam se godinu dana u Španjolskoj za ovo, i evo mi sjajne nagrade za veliki trud. Još malo i napokon se mogu malo odmoriti.

Mirna je finalnu utrku isplivala za 1:07.34 minute, „pinkicu“ sporije od vremena koje je imala u polufinalu.

- Pričala sam s ocem i on mi je kazao ako Liesel Jones otpliva svoje najbolje vrijeme, nitko joj neće moći ništa. Ja sam stoga pokušala napraviti isto, plivati najbrže što mogu i pokušati doći do medalje. Iako... nisam očekivala broncu. Mislila sam da će me Efimova prestići, ipak je ona oborila europski rekord prije tri dana – kazala je skromna Mirna.

- Nekako mi se učinilo da ću biti četvrta, no sve mi je pošlo na ruku, i zašto bi se žalila - dodala je.

Sljedeći nastup hrvatska Austrijanka ima u svojoj disciplini, 200 metara prsnim stilom. Tu je ipak jača nego na „stotki“. Glavna konkurentica joj je Amerikanka Rebbeca Soni, koja je uzela srebro ispred Mirne

- Rebbeca i ja smo već mnogo postigle osvojivši medalje u disciplinama u kojima nismo toliko dobre. Već smo obavile veliki dio posla.

Zanimljivo je bilo i pitanje jednog stranog novinara upućeno Mirni.
Kako Austrijanci mogu biti dobri plivači? Oni uglavnom samo skijaju.

- Pa ja ustvari rodom i nisam iz Austrije. Rođena sam u Hrvatskoj, ali već devet godina ne živim tamo. Otac trenira mene i brata, a iskreno da vam kažem uopće nisam dobro u skijanju, zato se i držim bazena i plivanja.

Naravno, već su sve čestitke obitelji stigle na mobitel.

- Uh, probudili su se u četiri sata ne bi li me gledali kako plivam – dovršila je Mirna.

Vlado ozretić

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo