Sport Ostalo

Gari Kasparov postao član osječkog šahovskog kluba

Nije nikakva prvotravanjska šala, niti želimo pridonijeti povećanju naklade „Slobodne“! No, novi član Šahovskog kluba ETF-Osijeka, koji je 2009. godine bio momčadski prvak Hrvatske, postao je čuveni  Gari Kasparov, 13. prvak svijeta, koji inače živi i radi u New Yorku.

U svojoj izjavi, predočenoj skupštinarima redovne sjednice najvišeg tijela tog kluba, priređene u povodu 60. obljetnice osječkog šahovskog kluba, Kasparov ističe „kako njegove veze s Hrvatskom traju već više od 20 godina, te kako je s velikim zadovoljstvom prihvatio poziv za članstvo u HŠS-u i ŠK ETF-Osijek“.

Poznato je, da Kasparov ima kuću u Makarskoj, gdje svake godine provede dio odmora,a do tog spektakularnog transfera došlo je na poticaj Branimira Jukića, čelnika ETF-Osijeka, predstavnika HŠS-a u svetskojfederaciji gdje je i uspostavio spregu s Kasparovom.

Jedan od najboljih šahista svijeta svih vremena, koji (kao Gruzijac) baš nije „obljubljen“ u Rusiji, neće aktivno igrati za svoj novi klub, ali će njegova karizma sigurno znatno pridonijeti napretku osječkog, kao i prosperitetu našeg kompletnog šaha, posebice u proslavi 100. obljetnice drevne igre na 64 crno-bijela polja na tlu Hrvatske.

Naravno, i Kasparov bi od svega mogao imati osobnu korist, jer ne skriva ambicije da na sljedećoj Konferenciji FIDE kandidira za čelnika svjetske šahovske federacije!

D. KERŽE

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo