Sport Ostalo

OVACIJE ZA PIRJU Džeko doveo Kauri do titule! (FOTOGALERIJA)

Nema zidića do Četiri kafića! Memorijal Dina Petrinovića u svom devetom izdanju još jednom je zablistao u punom sjaju.

Majstori malog i velikog baluna opet su kao i lani poprilično ispunili Spaladium Arenu i sve gledatelje koji su se odazvali novoj humanitarnoj akciji u pomoć djeci centra Mir u Rudinama 'natjerali' da zadovoljni napuste dvoranu.

Atraktivnih poteza i lijepih pogodaka nipošto nije nedostajalo, ali frcale su parketom i iskre jer su svi željeli podići trofej no sve u granici korektnog.

- Sudjelujemo svi, družimo se, a pritom imamo priliku da pomognemo djeci. Najbitniji je humanitarni karakter turnira. Svaki put je lijep osjećaj nastupiti na ovom turniru, nije nikome ni najmanji problem prekinuti odmor i doći. Uvijek se za ovakve stvari nađe vremena - rekao je hajdukovac Senijad Ibričić kojem je ovo možda bio i posljednji nastup pred splitskom publikom kao igraču Hajduka.

- Kako god bilo ako me zdravlje posluži dolazim sigurno i dogodine - najavio je Ibričić.

Ovaj put Splićani su mogli mogli vidjeti Ibru na kvadrat jer je pored Senijada u momčadi Kaurija nastupio i njegov brat Besim.

- Vidjet ćete sad kako brat igra! - najavio je poznatiji Ibro.

Na turnir su čak dolazili i oni koji nisu mogli igrati poput načetog kapetana reprezentacije Hrvatske Darija Srne. Najbolji nogometaš Ukrajine na parket je istrčao u "rebama", ali je dočekan kako kapetan Hrvatske to zaslužuje. Jedino mu je Ante Ustaša odmah po dolasku u šali pokazao crveni karton.

- U posljednje vrijeme zaista imam mnogo problema s trbušnim zidom i nastup na ovakvoj podlozi bi mi bio veliki rizik od ozljede. Ipak morao sam doći ovdje da bi iskazao podršku svojoj momčadi u kojoj je toliko zvijeda da se moj izostanak ne bi smio osjetiti. Ipak je ovo turnir u čast mog pokojnog prijatelja Dina Petrinovića i kako bi to mogao preskočiti - istaknuo je Srna.

Unatoč humanitarnog karakteru i zafrkanciji na svakom koraku momčadima je ipak itekako bilo stalo da osvoje turnir. Tome je u prilog išao i u duši zafrkantski motivacijski govor Špace Poklepovića svojoj momčadi. Orilo je svlačionicom.

- Nikada nisam prije čuo takav govor. Rekao nam je samo jedno, da izađemo i osvojimo turnir! Svaka mu čast, Poklepović je legenda. Velika mi je čast što mi je bio trenerom makar na jedan dan - rekao je debitant na turniru Ognjen Vukojević.

Inače, Kauri je pobijedio Tropic rezultatom 2:1 u finalu.

Frane Vulas

Pirja

Mnogo pažnje splitske publike izazvali su internacionalni gosti, Portugalac Ruis Barros i diljem Europe traženi napadača reprezentacije BiH Edin Džeko.

- Pozvali su me moji prijatelji Mornar i Putnik, a tko bi odbio, pogotovo kada je u pitanju humanitarna akcija. Kada sam uz to čuo koji sve igrači dolaze na ovaj turnir... Bilo je zaista fantastično, doći ću i dogodine! - najavio je oduševljeni Barros.

I bivši trener Hajduka Stanko Špaco Poklepović koji je na turniru vodio momčad Equadora prilikom predstavljanja momčadi na poklon je od organizatora dobio veliku pirju. U tim trenucima cijela dvorana je orila "pirja, pirja!".

- Kada već ne mogu biti trener u velikom mogu biti asistent u malom nogometu. Sve je apsolutno fantastično, samo Split može prirediti ovakav spektakl i stvoriti ovakav prekrasan ambijent - rekao je oduševljeni Špaco.

Pritom se osvrnuo i na neočekivani poklon.

- Poklon je fantastičan. Dobit će posebno misto, ali ne u vitrini nego u mojoj konobi da mogu pretakasti vino i ulje!

Tropic Club Equador – CB Kauri 1:2 (0:1)

Spaladium Arena.

Gledatelja 8000.

Suci: Edi Šunjić i Ćiro Ugrin (obojica iz Splita).

Tropic Club Equador: A. Vuković, Alebić, Rakitić, Đolonga, Miladin, Vukojević, Brkljača, L. Vučko, Obilinović (1), Bogdanović.

Stručni stožer: Stanko Poklepović, Joško Španjić i Tonči Gabrić. Predstavnici kluba: Mate Kotarac, Mladen Zulim Šipka, Marko Bralić Keto. Fizioterapeut: Denis Mudrinić. Pjevačica: Jelena Rozga (Bižuterija).

CB Kauri: Nurković, Spahić, Bazina, S. Ibričić, Serdarušić, Džeko (2), Pranjić, Putnik, Hasagić, B. Ibričić, Jozinović, R. Špehar, D. Špehar, Zadro, Čulina. Stručni stožer: Ivan Pudar i Ante Miše. Predstavnici kluba: Saša Franjkić, Neno Božiković i Frane Lučić. Glumac-pjevač: Enis Bešlagić ("Jazz ba").

Svoj premijerni nastup Kauri je okončao trijumfalno s igrom u kojoj su briljirali Edin Džeko i gotovo pa nesavladivi Adis Nurković. Većim dijelom finala Kauri je kontrolirao situacijom (rezultatom) zahvaljujući upravo vrataru Nurkoviću, a do vodstva stigao je u 10. minuti poslije odličnog proigravanja Bazine kojeg je "prva violina" turnira Džeko pretvorio u pogodak.

Tropic Club Equador kao rekorder po drugim mjestima na turniru u finalu je imao veliki hendikep, jer više nije bilo ni Zvone Bobana, a ni Darija Srne, makar i na klupi. Kauri je učvrstio vodstvo u 32. minuti, a opet je poentirao Džeko, no ovoga puta nakon duplog pasa sa Spahićem. Finiš je protekao u znaku Tropica, ali i ovacija koje je zadobio Ognjen Vukojević, iako onaj prvi izlazak nije bio takav!

U predzadnjoj minuti ponajbolji u redovima Tropica – Ivan Rakitić uputio je još jedan oštar šut prema okviru kojeg je Obilinović petom preusmjerio u mrežu i napokon nadmudrio Nurkovića, no kasno za punu dramu i eventualne sedmerce.

Ivica JAVORČIĆ

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo