Sport Ostalo

Stella Mares - Equador: Bubalo za publiku, a Raketa s pirjom

POLUFINALNO SUČELJAVANJE:

Stanko Bubalo (Stella Mares)

NAJSTARIJI: Ture, Musa i ja smo tu ipak najstrašniji slučajevi. Namjestilo se da smo najstariji upravo mi što dolazimo iz Bosne i Hercegovine. Kada starci prolupaju bit će svega!

NAJBOLJI: Ma svi smo najbolji, od predsjednika kluba do oružara. Malo smo se previše opustili tijekom Božićnih blagdana, promijenili figuru, ali ne brinite znanje je ostalo na svom mjestu.

NAJSPREMNIJI: Jarni je što stariji to bolji. Mi stariji ćemo igrati na iskustvo, mi smo zaduženi za atrakciju i zabavu, a mlađi neka trče.

NAJNAPALJENIJI: Gazda Matendi nema pomoći po tom pitanju. A i Ture nije daleko, toliko želi pobjedu na turniru da bi za nju sjeo i u zrakoplov!

NAJTEŽE PODNOSI KLUPU: A koji se to igrač miri s klupom!?! Druga je priča to što mi činimo varku kao da ne možemo, da nemamo snage...

IGRAČ ODLUKE: Ture bure valja, a i protivničke igrače.

SKRIVENO ORUŽJE: Mali Livaja. Prošle je godine igrao protiv nas za Plavu kavu, ali u međuvremenu je mladić ipak shvatio koja je momčad najbolja.

MOTO MOMČADI: Nećemo noćas doma, nećemo do zore.

PROGNOZA POLUFINALA: Mislim da koeficijent 1.01 na nas u kladionicama sve govori. Nazvati Equador autsajderima značilo bi dati im prevelike šanse.

PROGNOZA FINALA: Spektakl je zagarantiran, a tko god dođe isto će se provesti. Zašto ne Vanilla, naš stari znanac. Mnogo puta smo ih pobijedili, neka još jednom utvrde gradivo.

PRIPREME: Po sedam dana smo proveli u španjolskoj Marbelli i turskoj Antalyji, tjedan dana visinskih, tjedan nizinskih priprema. Za šankom i ispod njega. Ljubazni domaćini su nas srdačno ugošćavali svake večeri, upoznali su nas s lokalnim ugostiteljskim objektima kojih zaista ima mnogo, a pritom smo poseban naglasak imali na testovima izdržljivosti.

PROTIVNICI: Neka svaku nadu ostave pred ulazom u dvoranu, umrla je u trenutku kada su izvučene kuglice u ždrijebu. Ovaj poraz će im biti dobra škola, ulaganje u budućnost. Najbolje da susret iskoriste kako bi od nas upili koji dobar potez. Prvo poluvrijeme igrat ćemo za publiku, a onda ćemo ih u drugom kako i spada potpuno deklasirati.

TAKTIKA: Napad igra na 0:0, a obrana koliko primi. Iako je pet igrača u polju formacija je 4-4-2 jer ćemo se tako razletjeti po parketu da će nas biti na sve strane. Napad je uvijek najbolja obrana. Malo nas je poremetilo što imamo mnogo promjena u momčadi u odnosu na prošlu godinu no ako je Mourinho mogao posložiti momčad Reala u tako kratko vrijeme možemo i mi. Može Špaco spremati pirju, ali u Tropicu će bit pirjani.

Ivan Rakitić (Equador)

NAJSTARIJI: Zvone Boban, ali na njemu se godine ne osjećaju. Čovjek već 15 godina isto izgleda! Boban će čini mi se i u stotoj još uvijek “rolati”.

NAJBOLJI: Gdje smo krenuli tu smo i stali. Mi mlađi moramo se boriti da igramo uz bok takvom majstoru kao što je Zvone, da mu budemo što bolji vodonoše.

NAJSPREMNIJI: S obzirom na mog klupskog trenera priznajem da sam taj. Na odmor u Hrvatsku ponio sam medicinku, poklon kojeg mi je Magath ostavio ispod bora u klubu ga ju nosim sa sobom!

NAJNAPALJENIJI: Bez premca to je naš gazda Marko Bralić-Keto. Od svih igrača on utakmice najžešće proživljava. Bojim se i pomisliti što bi tek bilo da igra?

NAJTEŽE PODNOSI KLUPU: Na klupi je Srna definitivno ugrožena vrsta. Kapetanu reprezentacije i najboljem nogometašu UKrajine nije mjesto da gleda druge kako igraju.

IGRAČ ODLUKE: Imamo dosta mladih igrača, ne znaju protivnici odakle sve vreba opasnost. Na mladićima je da preuzmu na sebe odgovornost i riješe pitanje pobjednika.

SKRIVENO ORUŽJE: Koje bi to skriveno oružje bilo kada bi svi znali za njega!?! Ali protivnici budite uvjereni sigurno vas čeka spremno.

MOTO MOMČADI: Kako naš gazda običava reći: “Nije važno samo sudjelovati, sudjeluju svi. Važno je pobijediti!”

PROGNOZA POLUFINALA: Razbit ćemo ih 1:0! Kada se njihovi starci umore gotovi su. Tri sekunde prije kraja utakmice dat ćemo gol i poslati ih kućama.

PROGNOZA FINALA: Dobrodošli su i jedni i drugi, i Vanilla i Kauri. Nebitno je s kim ćemo igrati u finalu, kada se pobjednik već odavno zna.

PRIPREME: Od kavane do kavaneee... stigli smo do dvoraneeee! Ja sam se osobno već dobro pripremio u “Švici”, iako me dobro zamelo pa sam dodatno radio na sebi s - lopatom za snijeg. Spreman sam i vjerujem da bih i tu mogao biti predvodnik momčadi. Radio sam i na psihološkoj pripremi, pokušavao sam za koncentrirati za ovaj turnir uz posebno odabranu glazbu u kasnim satima koju puštaju na određenim lokacijama.

PROTIVNICI: Svi me pitaju u koji ću klub, a ja sam već stigao u redove Tropica. Ovo je ogled naše mladosti protiv iskustva Stella Maresa. Sigurno su to redom bili veliki majstori, ali vjerojatno su to bili u vrijeme dok su još bile crno-bijele televizije. MNK Gerijatrija protiv nas nema što tražiti. Pokazat ćemo im kako se igra moderan mali nogomet, dokazat ćemo im da je njihovo vrijeme prošlo.

TAKTIKA: Najbolje je da se Stella Mares već pomiri da će se oprostiti s titulom. Ovo mi je treći nastup, a u dosadašnja dva nisam stigao do finala. Ovo je treća sreća! Ovo je moja godina! Protivnicima nema spasa, pripremamo Špacin poseban, omiljeni specijalitet - pirju! Ovakvu impostaciju nogometna javnost još nije vidjela, a i standardne alternacije čekaju kao zapete puške.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo