Sport Ostalo

Toni Kukoč imenovan izbornikom golf reprezentacije

Toni Kukoč novi je izbornik golf reprezentacije Hrvatske. Nakon što je, prema mnogima, najbolji hrvatski košarkaš svih vremena, nekadašnje prvo ime slavne splitske Jugoplastike i Popa 84 ostavio neizbrisiv trag u loptanju pod obručima, poslije igračke golf karijere krenuo je i u izborničku.

Kukoč se golfom "zarazio" za vrijeme dugogodišnjeg igranja u tada najjačoj momčadi NBA lige Chicago Bullsima s kojima je osvojio i tri naslova najbolje momčadi najjače lige svijeta. Strastveni igrač golfa bio je i Kukočev tadašnji suigrač i najbolji košarkaš svih vremena Michael Jordan.

Mnogo puta su Jordan i Kukoč zajedno igrali golf, a jednom su skupa s drugim slavnim osobama zaigrali i s bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom u sklopu jedne humanitarne akcije.

Nakon završetka igračke karijere koji su ubrzale ozljede (Kukoč je nedavno operirao kuk), splitski košarkaš se sve češće prepuštao užicima golfa, guštao u svim čarima koje taj, u nas još uvijek egzotičan, sport pruža. Kukoč je učestalo nastupao i na hrvatskim prvenstvima postižući iz godine u godinu sve zapaženije rezultate.

Dok su ga mnogi jučer očekivali na splitskim Gripama misleći kako će zbog zdravstvenog stanja, ako već ne može na parketu, barem s tribina popratiti ogled veterana Jugoplastike, Splita CO i Barcelone, Kukoč je za to vrijeme igrao na nacionalnom natjecanju. O svom novom "radnom mjestu" Kukoč jučer nije mogao mnogo govoriti.

- Nema se tu što za reći, manje-više sve je već gotovo – rekao je Kukoč.

Angažman slavnog košarkaša dio je projekta koji bi Hrvatsku u golfu, sportu koji je ušao u krug olimpijskih sportova, uskoro trebao, nadamo se, odvesti i na najveće svjetsko sportsko natjecanje Olimpijske igre.

- Vidjet ćemo što će biti od svega, trebamo o svemu još popričati. Golf je sport koji je kod nas još u povojima – smatra Kukoč.

Nedvojbeno je pak kako će osim stručnog, Kukočev angažman u golfu imati velik učinak i na marketinški uspon tog sporta u Lijepoj našoj.

Frane VULAS

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo