Košarkahumanitarac

To je uzor kojem se svi dive: zarađuje milijune, a odmor provodi spašavajući ljudske živote

Piše R.R.
20. srpanj 2018. - 18:08
2018-07-17T112838Z_890105663_RC15E4C830B0_RTRMADP_3_EUROPE-MIGRANTS.JPG
rgx time: 4.1961669921875E-5

Samo naklon, ništa drugo. I ne treba ništa posebno dodavati. Proslavljenom španjolski reprezentativac i član NBA momčadi Memphis Grizzlies Marc Gasol ovo ljeto se aktivno priključio organizaciji NGO Proactiva Open Arms u spašavanju emigranata koji pokušavaju iz Afrike preko Mediterana stići od europskih obala.

Brodovi NGO Proactiva open Arms redovno patroliraju Mediteranom kako bi sudjelovali u spašavanjima Afrikanaca koji često u prenatrpanim čamcima pokušavaju doći do Europe, i većina njih na žalost u nekoj od havarija koje su neizbježne izgube život.

Tako se i Gasol kao aktivan član spasilačke ekipe našao u akciji spašavanje mlade Kamerunke koja je u gotovo nesvjesnom stanju plutala Mediteranom.

- Bijes, ljutnja, nemoć. Nevjerojatno je koliko je ljudi prepušteno samom sebi na moru. Divim se timu kojem sam se priključio, on ne sjede kući u naslonjačima skrštenih ruku – napisao je na svom twitter profilu Marc Gasol.

Slavni košarkaš priključio se ovoj organizaciji nakon potresnih slika koje su obišle svijet, djece koje su u izbjeglištvu nastradale na europskim obala kamo je njihova tijela izbacilo more.

 

 

#KOšARKAš#HUMANITARAC#MARC GASOL