Košarkaprilika koja se ne propušta

Novi Zenit nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca: preuzima mjesto sportskog direktora ambiciozbog ruskog euroligaša

Piše PSD

Prizivali su ga navijači Zadra na početku sezone, viđali ga na Kalelargi. Željeli su da po završetku igračke karijere preuzme neku od funkcija u klubu kako bi Zadar ponovno bio bar u regionalnim okvirima respektabilan. No Marko Popović nastavlja svojim putem, preuzima mjesto sportskog direktora Zenita, ambicioznog rukoskog euroligaša.

- Sve je dogovoreno, čekao sam vizu, dobio ju i sutra krećem za Sankt Petersburg kada ćemo i službeno potvrditi dogovor. Veliki izazov za mene, sve je što mogu reći u ovom trenutku - izjavio je Marko Popović za Basketball.hr.

Čelni ljudi Zenita Popovića vide kao idealnu osobu za ovaj posao. Više je razloga: zna ruski jezik, ima kontakte, zvučno je ime u europskim košarkaškim okvirima, igrao je u Španjolskoj, Turskoj, Rusiji, Litvi, a uz sve to jako dobro poznaje i situaciju u regiji gdje je pregršt talentiranih igrača, piše Basketball.hr

Prilika je to koja se ne propušta, koja mu otvara vrata dugoročnog ostanka u košarci i to na visokoj razini. U igračkoj karijeri odigrao je 21 sezonu, nastupio je za osam klubova (Zadar, Valencia, Cibona, Efes Pilsen, Žalgiris, UNICS, Himki, Fuenlabrada) i osvojio 17 trofeja.

#ZENIT#MARKO POPOVIć#SPORTSKI DIREKTOR