Košarkamijenjaju k'o čarape

KK Split dobio novog čelnog čovjeka, evo tko preuzima fotelju direktora kluba s Gripa

Piše Vedran Babić
9. prosinac 2018. - 11:23
bubalo_blazevic

Edo Blažević novi je direktor Košarkaškog kluba Split. Odlučio je tako Nadzorni odbor, dva dana nakon što je Maroje Bubalo objavio da se iz osobnih razloga povlači s mjesta direktora. S njim je na sjednici NO-a postignut sporazumni raskid ugovora.

Nadzorni odbor na čelu s predsjednikom Domagojem Maroevićem već je neko vrijeme, predmnijevajući da Bubalo neće još dugo moći obavljati posao direktora, radio na pronalasku njegova nasljednika. Pronašli su ga u Blaževiću, 42-godišnjem diplomiranom kineziologu i dugogodišnjem sportskom djelatniku, ujedno i nositelju katedre na Kineziološkom fakultetu u Splitu (specijalistički studij).

- U klub dolazim željan rada s ciljem ostvarivanja programa koji sam prezentirao NO-u, a to znači financijska stabilizacija kluba, ulaganje u infrastrukturu, povećanje broja djece u Školi košarke i stvaranje marketinškog proizvoda koji će uz prepoznatljivost kluba dovesti do povećanja prihoda i rezultatski iskorak uz održivo poslovanje. Zahvaljujem svima na potpori koju već sada dobivam i osjećam veliku odgovornost i želju za dokazivanjem pri preuzimanju ovako velikog kluba – bile su prve riječi novog kormilara žutog broda.

Maroević je dodao:

- Blaževića smo odabrali zbog njegova bogatog iskustva u sportu, a posebno u radu s vrhunskim sportašima i mladima. Vjerujemo da s njim, njegovom energijom i znanstvenim pristupom možemo postići veći broj djece u mlađim uzrastima.

Dosadašnji direktor Bubalo ostaje klubu na dispoziciji u ulozi tajnika-volontera Splitove druge momčadi Universitas.

- Hvala radnoj i sportskoj zajednici kluba, kao i članovima NO-a, uz čiju sam pomoć sudjelovao u stabilizaciji kluba, realizaciji i pokretanju procesa koji su sada već vidljivi, a sve u želji da naši „žuti“ ponovno steknu status najvećeg sportskog kluba s ovih prostora. Bila mi je iznimna čast i nadam se da sam ispunio sva očekivanja i izazove koji su stavljeni pred mene, nažalost zbog zdravstvenih razloga u obitelji nisam u mogućnosti više obavljati dužnost direktora – rekao je Bubalo.

Za kraj dodajmo kako je Ante Grgurević imenovan novim šefom omladinskog pogona, ali će nastaviti obavljati i funkciju pomoćnika trenera prve momčadi Vladimira Anzulovića.

 

#KK SPLIT#EDO BLAžEVIć