Sport Košarka

iznad obruča

Legendarni centar vraća se u 'staro jato': Nakon što sam ja 19 godina vjerno služio njemu kao asistent, on će sada meni vratiti uslugu

iznad obruča

Nakon što je 19 godina nosio dres San Antonio Spursa, prije nego što je u ljeto 2016. godine objavio da odlazi u igračku mirovinu, legendarni centar Tim Duncan vraća se u "staro jato", ovoga puta u ulozi pomoćnika glavnom treneru Greggu Popovichu, objavio je klub u ponedjeljak na svom internetskom portalu. 

Duncan je 1997. godine izabran kao prvi na NBA draftu i cijeli svoj igrački vijek proveo u San Antoniju, a sa Spursima je pet puta osvojio naslov prvaka te u tri navrata ponio naslov najboljeg igrača NBA Finala, a dvaput bio izabran i za najboljeg igrača osnovnog dijela sezone.

Spursi su umirovili njegov dres s brojem 21, a nakon tri godine koje je proveo izvan košarke, ponovno se vraća pod palicu Gregga Popovicha koji je na svoj način prokomentirao Duncanov dolazak u svoj stručni stožer.

- Čini mi se prikladnim da, nakon što sam ja 19 godina vjerno služio kao asistent Timu Duncanu, on sada vrati uslugu - izjavio je Popovich u službenom priopćenju.

Osim Duncana, među pomoćne trenere za nadolazeću sezonu promoviran je i Will Hardy koji je u San Antonio stigao još 2010. godine te bio pripravnik u odjelu košarkaških operacija.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka